Kochaj ponad wszystko. Rozważania o miłości

Z nich zaś największa jest miłość...

1 Kor 13,13

Pragniemy kochać i być kochani. Zależy nam na budowaniu dobrych relacji, opartych na wzajemnym zaufaniu i miłości. Jesteśmy do tego powołani, bo Bóg jest miłością: wcieloną, konkretną i namacalną. Choć o tym wiemy, często doświadczamy samotności i odrzucenia. Brakuje nam też cierpliwości do naszych bliskich i nie zawsze umiemy okazać im czułość.

Oparte na Hymnie o miłości św. Pawła rozważania o. Romana Groszewskiego SJ pozwalają na nowo doświadczyć, czym jest prawdziwa miłość. Dają szansę nie tylko na zbudowanie niezwykłej relacji z bliską ci osobą, ale także odbudowanie tej, która przygasła. To propozycja wspólnej modlitwy, która umocni twój związek i pozwoli ci wzrastać w miłości do Boga, siebie i drugiego człowieka.

Miłość to być obecnym jak Bóg, który jest.

Roman Groszewski - jezuita, duszpasterz akademicki. Pracuje jako nauczyciel religii oraz kontynuuje studia teologiczne z zakresu teologii biblijnej na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Współpracuje z portalem DEON, Pogłębiarką i Modlitwą w drodze. Obecnie przebywa na probacji w Danii.

Informacje dodatkowe o Kochaj ponad wszystko. Rozważania o miłości:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2022-03-17
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Beletrystyka - religia i duchowość

Kup książkę Kochaj ponad wszystko. Rozważania o miłości

Jak żyć, żeby się nie bać?
Roman Groszewski SJ0
Okładka ksiązki - Jak żyć, żeby się nie bać?

Nie bój się, jesteś wolny Pragniemy szczęścia i poczucia, że przeżywamy swoje życie w pełni. Żeby to osiągnąć, wyznaczamy sobie różne cele, planujemy...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;