Kobiety w życiu Jana Pawła II

Niezwykłe kobiety i niezwykły papież. Ta książka przedstawia kobiece ikony najgłębszych ludzkich wartości, a jednocześnie rzuca nowe światło na biografię Jana Pawła II. Na kartach książki spotykamy m.in. Wandę Półtawską, Matkę Teresę z Kalkuty, Edytę Stein, Faustynę Kowalską i oczywiście matki – Emilię Wojtyłową i Maryję.

Sugestywne portrety nakreślone zostały z dwóch uzupełniających się punktów widzenia: męskiego i kobiecego. Doskonałemu opowiadaczowi papieskich historii – Pawłowi Zuchniewiczowi – wtóruje dociekliwa dziennikarka – Brygida Grysiak – która o bohaterkach książki rozmawia m.in. z kard. Stanisławem Dziwiszem, abp. Kazimierzem Nyczem, abp. Mieczysławem Mokrzyckim, Anielą Dylus, Anną Grzegorczyk, Tomaszem Terlikowskim, Pawłem Kozackim OP, Małgorzatą Kożuchowską, Szymonem Hołownią.

Informacje dodatkowe o Kobiety w życiu Jana Pawła II:

Kobiety w życiu Jana Pawła II - opinie o książce

Avatar użytkownika - just_monca
just_monca
Przeczytane:2013-03-22, Ocena: 6, Przeczytałam,
Wspaniała książka, wspaniałe uzupełniającego się duetu. Zuchniewicz interesująco opowiada historie związane z osobą naszego Papieża, a a Grysiak prezentuje opinie m.in. kard. Stanisława Dziwisza, abp. Kazimierza Nycza, Szymona Hołowni czy Małgorzaty Kożuchowskiej, z którymi rozmawiała na temat relacji papieża z kobietami mającymi największy wpływ na jego życie.