Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu

Ocena: 0 (0 głosów)

Najlepsza książka 2019 roku ,,Financial Times" i ,,The Guardian"

Niektórzy ludzie odrzucają fakt, że nasza planeta ociepla się z powodu działalności człowieka. Ale czy ci z nas, którzy akceptują rzeczywistość spowodowanej przez człowieka katastrofy klimatycznej, naprawdę w nią wierzą? Gdybyśmy rzeczywiście w nią uwierzyli, z pewnością zdecydowalibyśmy się na działania zgodne z tym, co wiemy. A jednak prawie ich nie podejmujemy.

W Klimat to my Jonathan Safran Foer bada fundamentalny dylemat naszych czasów w zaskakujący i głęboko osobisty sposób. Zadanie ocalenia planety wymaga wielkiego rozliczenia się z naszą. niestety bardzo ludzką, niechęcią do poświęcenia komfortu ze względu na niepewną przyszłość. By jeść więcej, smaczniej i taniej, zamieniliśmy naszą planetę w farmę do uprawy produktów zwierzęcych, czego konsekwencje są katastrofalne. Tylko wspólne działanie może uratować naszą planetę. Działanie, które zaczyna się od tego, co jemy - a czego nie jemy - na śniadanie.

Informacje dodatkowe o Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu:

Wydawnictwo: Krytyka polityczna
Data wydania: 2020-08-28
Kategoria: Socjologia, filozofia
ISBN: 9788366232945
Liczba stron: 320
Tytuł oryginału: We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast

Tagi: Społeczeństwo a zwierzęta bóg

więcej

Kup książkę Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu - opinie o książce

Inne książki autora
Strasznie głośno, niesamowicie blisko
Jonathan Safran Foer0
Okładka ksiązki - Strasznie głośno, niesamowicie blisko

Poznajcie Oskara Schella – wynalazcę, muzyka, aktora szekspirowskiego, jubilera, frankofila i pacyfistę. Dziewięcioletni Oskar ma tajną misję. Musi...

Zjadanie zwierząt
Jonathan Safran Foer0
Okładka ksiązki - Zjadanie zwierząt

Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Oczy Mony
Thomas Schlesser
Oczy Mony
Rok szarańczy
Terry Hayes
Rok szarańczy
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy