Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu

Ocena: 0 (0 głosów)

Najlepsza książka 2019 roku ,,Financial Times" i ,,The Guardian"

Niektórzy ludzie odrzucają fakt, że nasza planeta ociepla się z powodu działalności człowieka. Ale czy ci z nas, którzy akceptują rzeczywistość spowodowanej przez człowieka katastrofy klimatycznej, naprawdę w nią wierzą? Gdybyśmy rzeczywiście w nią uwierzyli, z pewnością zdecydowalibyśmy się na działania zgodne z tym, co wiemy. A jednak prawie ich nie podejmujemy.

W Klimat to my Jonathan Safran Foer bada fundamentalny dylemat naszych czasów w zaskakujący i głęboko osobisty sposób. Zadanie ocalenia planety wymaga wielkiego rozliczenia się z naszą. niestety bardzo ludzką, niechęcią do poświęcenia komfortu ze względu na niepewną przyszłość. By jeść więcej, smaczniej i taniej, zamieniliśmy naszą planetę w farmę do uprawy produktów zwierzęcych, czego konsekwencje są katastrofalne. Tylko wspólne działanie może uratować naszą planetę. Działanie, które zaczyna się od tego, co jemy - a czego nie jemy - na śniadanie.

Informacje dodatkowe o Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu:

Wydawnictwo: Krytyka polityczna
Data wydania: 2020-08-28
Kategoria: Socjologia, filozofia
ISBN: 9788366232945
Liczba stron: 320
Tytuł oryginału: We Are the Weather: Saving the Planet Begins at Breakfast

Tagi: Społeczeństwo a zwierzęta bóg

więcej

Kup książkę Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Klimat to my. Ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu - opinie o książce

Inne książki autora
Strasznie głośno, niesamowicie blisko
Jonathan Safran Foer0
Okładka ksiązki - Strasznie głośno, niesamowicie blisko

Poznajcie Oskara Schella – wynalazcę, muzyka, aktora szekspirowskiego, jubilera, frankofila i pacyfistę. Dziewięcioletni Oskar ma tajną misję. Musi...

Zjadanie zwierząt
Jonathan Safran Foer0
Okładka ksiązki - Zjadanie zwierząt

Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy