Komiksowa adaptacja słynnego filmu ,,101 dalmatyńczyków"! Dla czytelników małych i dużych! Kolejny tom kolekcji klasycznych baśni Disneya, w której znajdują się takie tytuły jak ,,Król Lew" czy ,,Mulan".
Dalmatyńczyki Pongo i Czika to szczęśliwi rodzice piętnaściorga szczeniaków. Sielankowe rodzinne życie bohaterów zostaje przerwane, gdy ktoś uprowadza ich potomstwo! Porwane maluchy, wraz z osiemdziesięcioma czterema innymi szczeniakami, trafiają do zamku diabolicznej Cruelli De Mon. Na szczęście, dzięki unikalnej metodzie psiej komunikacji zwanej ,,szczekaniem o zmierzchu", zrozpaczonym rodzicom udaje się ustalić miejsce przetrzymywania dzieci. Pongo i Czika wyruszają w pełną zwrotów akcji i niebezpieczeństw misję ratunkową.
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-04-14
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Disney Classic Graphic Novel: 101 Dalmatians
Ziemi grozi ogromne niebezpieczeństwo! Nadciąga cywilizacja obcych, którzy szykują się do przeprowadzenia inwazji! Wydaje się, że nic już nie pomoże...
Odkryj niezwykły podwodny świat rafy koralowej! Niesamowicie kolorowe książeczki z dużymi ilustracjami i mnóstwem naklejek. Dziecko poznaje: kosmos,...
Przeczytane:2021-04-26, Ocena: 4, Przeczytałem,
NA RATUNEK PIESKOM
Drugi tom serii „Disney klasyczne baśnie” to komiksowa wersja klasycznego, siedemnastego filmu Disneya z 1961 roku, „101 dalmatyńczyków”. Każdy z nas zna tę opowieść, choćby tylko ze słyszenia, a teraz znów jest o niej głośno dzięki zbliżającej się premierze filmu „Cruella”, przenoszącego baśniowy pierwowzór na dojrzalszy grunt. Ale zanim to nastąpi, możemy cieszyć się udaną lekturą dla całej rodziny, jaka jest ten album.
Pongo i Czika to dwójka dalmatyńczyków i zarazem rodzice piętnaściorga potomstwa. Ich życie można uznać za sielankowe, ale do czasu. Cruella De Mon porywa szczenięta – i osiemdziesiąt cztery inne, im podobne – do swojego zamku. W jakim celu? Cóż, wystarczy powiedzieć, że na psiaki nie czka tam nic dobrego. Ale ich rodzice mają sposób na to, by ruszyć im na ratunek. I nie będą w tym osamotnieni. Ale czy uda im się uratować dzieci?