Znana i lubiana kotka Kicia Kocia i jej przyjaciele wracają! Kicia Kocia. Zima to kolejna część niesamowitych przygód bohaterów tej serii.
Tym razem przyjaciele wybierają się... na sanki. Nie boją się zimna, wiatru i śniegu po kolana! Wspólnie się bawią - wdrapują się na górkę, zjeżdżają, grają w hokeja na lodzie, lepią bałwana i rzucają się śnieżkami.
Książka z pewnością zachwyci małych czytelników, którzy wraz kotką i innymi bohaterami przyjemnie spędzą zimowy czas. Pobawcie się razem z nimi, a mróz nie będzie wam straszny!
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2016-10-31
Tym razem Kicia Kocia wraz ze swoimi przyjaciółmi beztrosko bawi się na śniegu. Wspólna zabawa jest świetna.
Kicia Kocia znowu edukuje maluchów. Tym razem idzie z przyjaciółmi pobawić się na śniegu. Mróz i śnieg im nie przeszkadzają, bo ciepło się ubrali. Książeczka pokazuje, że fajnie jest się bawić na śniegu jeżdżąc sankami, rzucając śnieżkami i lepiąc bałwana. Obrazki pomagają dzieciom zobaczyć, że śnieg i zima są super.
Książka dla dzieci, która zawiera mądre przesłania. Kicia Kocia idzie bawić się na dwór, ale musi pamiętać o tym, aby ciepło się ubrać. Bohaterka prezentuje świetną zabawę poza domem z rówieśnikami, to dzisiaj ważne, bo młodzi ludzie wolą siedzieć w domu przed komputerem czy telefonem. Krótkie, optymistyczne treści i wspaniałe ilustracje, polecam.
Kicia Kocia wybrała się na spacer po mieście. Jedzie tramwajem do centrum, gdzie jest mnóstwo ludzi i samochodów. Kicia Kocia uczy się poruszać...
Po mile spędzonym dniu przychodzi czas spania. Kicia Kocia myje zęby i przebiera się w piżamkę. Ale gdy leży już w łóżeczku, nie może zasnąć. Boi się ciemnego...
Przeczytane:2023-12-30, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2023,
Książka, którą koniecznie trzeba przeczytać dziecku zimą. Kicia Kocia ubiera się odpowiednio (to ważna część dla dzieci, które nie chcą słyszeć o rękawiczkach czy szaliku) i idzie bawić się z przyjaciółmi na śniegu. Jazda na sankach, lepienie bałwana, rzucanie się śnieżkami - tego nie może zabraknąć zimą.