Kicia Kocia. Co się dzieje z placem zabaw?

Pewnego dnia Kicia Kocia słyszy za oknem hałas - pracują ciężkie maszyny. Czy niszczą plac zabaw? Kicia Kocia i jej przyjaciele dowiadują się jednak, że to tylko remont. Plac zabaw będzie jak nowy.

Informacje dodatkowe o Kicia Kocia. Co się dzieje z placem zabaw?:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2024-03-13

Kup książkę Kicia Kocia. Co się dzieje z placem zabaw?

Kicia Kocia. Co się dzieje z placem zabaw? - opinie o książce

Avatar użytkownika - kulturadladzieci
kulturadladzieci
Przeczytane:2024-03-31,

Czy już kiedyś wspominałam, że Mikołaj jest prawdziwym wielbicielem Kici Koci? 😺Domowa biblioteczka wciąż powiększa się o nowe przygody rezolutnej kotki. Na półkę ostatnio trafiła "Kicia Kocia. Co się dzieje z placem zabaw?" 📖

Tym razem Kicia Kocia jest zaniepokojona tym, co dzieje się za oknem. "Stado" ciężarówek to niecodzienny widok. 🚘 Dzwoni do przyjaciela - Packa, który z przejęciem mówi, że auta zbliżają się do ulubionego placu zabaw. 😲 Kicia Kocia razem z tatą wychodzą z domu, żeby sprawdzić, co będzie się działo. Kiedy docierają na plac okazuje się, że drabinki i huśtawki są już wykopane. Co się stało? 🤔 Przeczytacie w najnowszej książce o przygodach Kici Koci od @mediarodzina.wydawnictwo.

To jeszcze nie wszystko. W tej części poznacie również maszyny budowlane, a w opowieści pojawi się wątek ochrony natury. 🐦‍⬛ Sprawdźcie koniecznie. 📙

Doskonale znana konwencja, kolorowe duże ilustracje, prowadzone grubą kreską, prosta fabuła i historie bliskie dzieciom. Opowieści o Kici Koci - Anity Głowińskiej - bawią i uczą. 👍 Są uwielbiane przez maluchów, a każda nowa część spotyka się z oczekiwaniem i radością wśród najmłodszych. 👧

To wartościowa książeczka dla dzieci. Porusza ważny problem jakim dla dzieci jest prowadzenie prac budowlanych na placu zabaw. Dzieci są wzburzone i zastanawiają się co się stanie z placem zabaw, martwią się, że zostanie on zlikwidowany. Na szczęście okazuje się, że jest jedynie remontowany i będzie nadal tylko z nowymi lepszymi sprzętami. Dzieci odczuwają ulgę i radość. Podoba mi się postawa rodziców w tej książeczce. Tata Kici Koci widząc jakie to dla niej ważne zgadza się iść na spacer mimo że nie planował tego w tym momencie. Rodzice również próbują się dowiedzieć co się dzieje, żeby móc przekazać informacje swoim dzieciom. To książka dla dzieci z dobrymi, mądrymi przesłaniami. Podoba mi się jako mamie czekającej na narodziny dziecka oraz jako pedagogowi.

Kitty Kotty in the Playground
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kitty Kotty in the Playground

Bestsellerowa seria o Kici Koci teraz w języku angielskim! The Polish bestselling series now available in English! Kitty Kotty, the cheeky little...

Kicia Kocia i Nunuś. Na spacerze
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia i Nunuś. Na spacerze

Kicia Kocia zabiera braciszka na przechadzkę. Jaki ciekawy jest świat! Nunuś jest bardzo spostrzegawczy, widzi auta, bawiące się dzieci, psa i huśtawkę...