Kazik bawi się sam

Kazik jest trochę taki jak Ty. Zwykle wesoło się uśmiecha, ale tego dnia miał bawić się sam, żeby mama mogła chwilę popracować. A czy zabawa w pojedynkę może być przyjemna?

Kazik, jak każde inne dziecko, przeżywa swoje małe, codzienne przygody i doświadcza związanych z nimi uczuć. To, co dorosłemu wydaje się proste, dla dziecka może być bardzo skomplikowane i wyzwolić ogromne emocje. Gdy Kazik choruje, mama zostaje z nim w domu, ale potrzebuje kilku godzin, żeby w spokoju pracować zdalnie. Dlatego umawia się z chłopcem, że przez jakiś czas będzie bawił się sam w swoim pokoju. Z początku Kazikowi bardzo dłuży się czas, ale na szczęście mama ma ciekawy sposób na nudę!

Książki o Kaziku mają właściwości terapeutyczne - chłopiec uczy się mierzyć z rzeczywistością, a razem z nim mali czytelnicy. Dodatkowo każda historyjka opatrzona jest komentarzem autorki, który tłumaczy, dlaczego dzieci reagują w określony sposób i jak my, dorośli, możemy pomóc im - i sobie - w kryzysowych sytuacjach.

O autorce: Aleksandra Belta-Iwacz - psycholożka, terapeutka pedagogiczna, trenerka umiejętności społecznych, twórczyni platformy MAMOLOGIA, autorka kursów, ebooków, webinarów, instagramerka, żona i mama. Mówi o sobie: Wspieram rodziców, którzy ,,szukają sposobów na to, żeby nie oszaleć". Książki o Kaziku mogą być jednym z nich!

Informacje dodatkowe o Kazik bawi się sam:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2025-03-26

Tagi: Książeczki obrazkowe dla dzieci Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Kazik bawi się sam

Kazik uczy się czekać
Aleksandra Belta-Iwacz0
Okładka ksiązki - Kazik uczy się czekać

Czwarta część serii o Kaziku autorstwa popularnej psycholożki i instagramerki, znanej jako Mamologia. Kazika od rana roznosi energia i chciałby, żeby...

Kazik zasypia sam
Aleksandra Belta-Iwacz0
Okładka ksiązki - Kazik zasypia sam

Kazik jest trochę taki jak Ty. Zwykle wesoło się uśmiecha, ale tego dnia miał spróbować zasnąć sam, a to wcale nie jest łatwe... Kazik, jak każde inne...

Virion. Legenda Miecza. Ona
Andrzej Ziemiański ;