Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo?. Rysuj wszystko tak słodko, jak można!

Inne wydania:

Nie potrzeba żadnych nadzwyczajnych przyborów ani wymyślnych materiałów piśmiennych, żeby robić słodkie rysuneczki. Angela Nguyen w prosty i zabawny sposób pokazuje, jak dodać wdzięku każdemu rysunkowi! I pokochać kawaii! Aż chce się chwycić długopis lub pióro i zacząć rysować!

Angela Nguyen, autorka książki, jest popularną graficzką, ilustratorką książek dla dzieci, twórczynią serii komiksów ,,Somewhere in the World" (,,Gdzieś na świecie"). W Internecie, gdzie zamieszcza swoje prace jako Pikarar, ma ponad 40 tysięcy fanów.

Młodych adeptów rysunku prowadzi, krok po kroku pokazując, jak rysować słodkie postaci, zwierzątka, rośliny, a nawet przedmioty - bo w kawaii wszystko się uśmiecha, ot, choćby i kanapka. ,,Urocze ilustracje zawsze kogoś uszczęśliwią - mówi. - Nawet jeśli narysuje się je tylko na serwetce, i tak umilą komuś dzień".

Informacje dodatkowe o Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo?. Rysuj wszystko tak słodko, jak można!:

Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: 2019-09-20
Tytuł oryginału: Kawaii: How to Draw Really Cute Stuff. Draw Anything and Everything in the Cutes Style Ever!

Tagi: bóg

Kup książkę Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo?. Rysuj wszystko tak słodko, jak można!

Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo?. Rysuj wszystko tak słodko, jak można! - opinie o książce

To książka napisana przez graficzkę Angelę Nguyen, w której ilustruje wiele uroczych postaci, zwierząt i przedmiotów, stanowiących część jej życia, a których dzięki niej możemy się pouczyć rysować. Aby zacząć wystarczy kartka i czarny cienkopis do rysowania konturów. Na kolejnych stronach książki poznajemy wskazówki, jak rysować urocze obrazki. Po ich przyswojeniu, mając pod ręką niezbędne przybory, możemy zacząć ćwiczyć tworzenie obrazków ludzi w różnych ustawieniach, o różnych wyrazach twarzy, noszących rozmaite części garderoby i dodatki na przykład: astronautę, wojownika ninja, czy pielęgniarkę. Następnie uczyć się tworzenia super słodkich zwierząt, przedmiotów - od foteli, przez pojazdy i budynki, kończąc na produktach spożywczych i roślinach. Myślę, że ta pozycja pozwoli miło spędzić czas każdemu, kto lubi oddawać się przyjemności rysowania, a dzieciom przyniesie sporo frajdy w rozwijaniu swoich umiejętności.

Dużo do czytania może w książce nie ma, jest za to sporo przykładów, jak rysować słodkie postaci i rzeczy. Książeczka niezbyt gruba, ale za to przyjemna, dla tych, co chcą spróbować trochę innego stylu rysowania. Jakiś czas czaiłam się na te pozycję i nie mogłam się zdecydować, czy ją kupić czy też nie. W końcu jednak się zdecydowałam i nie żałuję. Dawno niczego  nie rysowałam, więc trochę wyszłam z wprawy, ale rysunki pokazane w tej pozycji nie są specjalnie trudne i skopmplikowane, dla rozruszania się w sam raz i w dodatku mega słodkie :)

Kawaii. Jak rysować naprawdę urocze potrawy?
Angela Nguyen0
Okładka ksiązki - Kawaii. Jak rysować naprawdę urocze potrawy?

GŁODNY nowych wyzwań w rysowaniu? DOSŁÓDŹ swoje ilustracje! UCZ SIĘ kawaii. ŁAP za flamaster i zaczynaj. Witajcie na planecie zwierzaków-przysmaków!...

Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo. Rysuj wszystko tak słodko, jak można!
Angela Nguyen0
Okładka ksiązki - Kawaii. Jak rysować naprawdę uroczo. Rysuj wszystko tak słodko, jak można!

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;