Karmazynowy Korsarz, tom 4

Album zawiera historie Ozymandiasza, Dolarówki i Karmazynowego Korsarza. Jak daleko posunie się Adrian Veidt, by zostać najmądrzejszym człowiekiem świata? Do jakich poświęceń okaże się zdolny? Kogo zepchnie ze swojej drogi? Komiks o Ozymandiaszu to bezkompromisowy portret człowieka, którego altruistyczne pragnienie, by naprawić zepsuty świat, może okazać się bardzo kosztowne dla ludzkości. Druga opowieść, Klątwa Karmazynowego Korsarza, to wstrząsająca historia o przeklętym piracie, upiornie podobna do swojego odpowiednika z komiksu Strażnicy, czyli Opowieści o Czarnym Okręcie. Album zamyka krótka historia o bohaterze zwanym Dolarówką. Aktor zyskał popularność jako postać z reklamy pewnej instytucji finansowej. Ale kampania reklamowa zaczęła zataczać coraz szersze kręgi i aktor może stanąć przed zupełnie niespodziewanymi wyzwaniami. Legendarny scenarzysta Len Wein (Potwór z bagien) i znani rysownicy Jae Lee (The Dark Tower), John Higgins (Hellblazer) i Steve Rude (Nexus) przedstawiają nieznane dotąd historie ze świata sprzed Strażników!

Informacje dodatkowe o Karmazynowy Korsarz, tom 4:

Wydawnictwo: Egmont