Kalendarz myszki dobry dla wszystkich!. Poznajemy miesiące i pory roku

Tutaj jest domek małej myszki. Ciekawe, co porabia przez cały długi rok...

Pełne szczegółów i humoru, całostronicowe ilustracje poprowadzą małego czytelnika przez kolejne miesiące roku. Zobaczy, jak sympatyczna bohaterka bawi się w chowanego między kwitnącymi krzewami, kąpie w chłodnym jeziorze, skacze w kaloszach po kałuży i bierze udział w bitwie na śnieżki.

Ta zabawna wierszowana opowiastka w znakomitym przekładzie Agnieszki Frączek zapozna najmłodszych z nazwami kolejnych miesięcy i pokaże uroki poszczególnych pór roku.

Informacje dodatkowe o Kalendarz myszki dobry dla wszystkich!. Poznajemy miesiące i pory roku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-03-11
Tytuł oryginału: Ein Mäusejahr ist wunderbar!

Tagi: Dzieci od ok. 2 lat

Kup książkę Kalendarz myszki dobry dla wszystkich!. Poznajemy miesiące i pory roku

Kalendarz myszki dobry dla wszystkich!. Poznajemy miesiące i pory roku - opinie o książce

Avatar użytkownika - mamakawaiksiazki
mamakawaiksiazki
Przeczytane:2024-04-30, Ocena: 6, Przeczytałem,

"Kalendarz myszki dobryksiążeczka obrazkowa przeznaczona dla dzieci od 2 lat. Dzięki niej maluchy poznają miesiące,pory roku i charakterystyczne dla nich cechy.

Głównym atutem książki są jej kolorowe,piękne ilustracje z uroczymi postaciami. Całe strony wypełnione są po brzegi obrazkami zmieniającego się w zależności od pory roku lasu,a bohaterką jest mała myszka,którą obserwujemy na każdej karcie. Jedna strona to jeden miesiąc z krótką rymowanką łatwo wpadającą w ucho,by dziecko mogło bez problemu zapamiętać i skojarzyć miesiąc z porą roku. Całość jest bardzo przyjemna w odbiorze i cieszy oko dziecka,ale i dorosłego. Ma grube kartonowe strony i format a4.

Co ważne,rymowanka jest dobrze i zgrabnie napisana,czyta się ją lekko i gładko,co jest dla mnie ważne przy książkach dla dzieci. Również przy pozycjach dla odbiorców w tym wieku istotna jest szata graficzna,bo to na niej maluch skupia całą swoją uwagę. Tutaj jest perfekcyjnie,bajkowo i kolorowo,co dzieciaki na pewno pokochają.

Bardzo lubię połączenie zabawy książeczką, a przy okazji nauki rzeczy,które przydadzą się w codziennych życiu. Tutaj wyszło idealnie i cieszę się,że mamy taką pozycję w biblioteczce.

Tydzień z zającem? Jasne jak słońce!. Poznajemy godziny i pory dnia
Norman Klaar0
Okładka ksiązki - Tydzień z zającem? Jasne jak słońce!. Poznajemy godziny i pory dnia

Na skraju lasu stoi dom zajączka, a jak wygląda jego intensywny dzień?   Pełne szczegółów i humoru, całostronicowe ilustracje poprowadzą małego czytelnika...