Kajtek i Koko w Kosmosie. Tom 7. Bogini moczarów

Pierwsza pełna kolorowa edycja kosmicznych przygód Kajtka i Koka! Najdłuższy polski komiks stworzony przez Janusza Christę pierwotnie ukazywał się na łamach ,,Wieczoru Wybrzeża" w latach 1968-1972 i składa się z ponad tysiąca dwustu pasków komiksowych. Po latach wydawnictwo Egmont odtworzyło z pierwodruków prasowych i uporządkowało wszystkie galaktyczne perypetie Kajtka i Koka. Komiks Janusza Christy w fascynujący sposób opowiada o przygodach tytułowych bohaterów uczestniczących w eksperymencie profesora Kosmosika. Zwariowany naukowiec wysyła ich do gwiazdozbioru Oriona.

W trakcie ekspedycji przyjaciele poznają mieszkańców odległych planet i ich zadziwiające zwyczaje, przeżywają niezwykłe i ryzykowne przygody, popadają w liczne tarapaty, ale zawsze pozostają pełnymi humoru i optymizmu chłopakami z Ziemi. ,,Bogini moczarów" to siódmy i zarazem ostatni, zamykający kosmiczne przygody Kajtka i Koka, album nowej, kolorowej edycji.

Informacje dodatkowe o Kajtek i Koko w Kosmosie. Tom 7. Bogini moczarów:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2020-12-02
Kategoria: Komiksy

Tagi: bóg

Kup książkę Kajtek i Koko w Kosmosie. Tom 7. Bogini moczarów

Kajtek i Koko w Kosmosie. Tom 7. Bogini moczarów - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-12-12, Ocena: 5, Przeczytałem,

KONIEC MIĘDZYGWIEZDNEJ PODRÓŻY

W końcu się doczekaliśmy. „Kajtek i Koko w kosmosie” przez lata doczekał się wielu najróżniejszych edycji, ale jedna z nich nigdy nie została wydana w pełni. Mowa oczywiście o w pełni kolorowej wersji, którą – w nieco okrojonym składzie – zaczęto wydawać przed laty. Ale teraz w końcu jest. I to nie tylko w pełnym kolorze, ale także w wersji zawierającej wszystkie paski z tą opowieścią. A że to jeden z najlepszych rodzimych komiksów, każdy kto nie miał jeszcze jakimś cudem okazji czytać tego dzieła, powinien jak najszybciej to zmienić.

Zaczyna się ostatni etap podróży międzygwiezdnej naszych bohaterów. Czy Kajtek i Koko zdołają w końcu wrócić do domu? A może spotka ich coś całkiem nieoczekiwanego?

Detektyw Łodyga
Okładka ksiązki - Detektyw Łodyga

Detektyw Łodyga kocha przyrodę i zagadki. Zna odpowiedzi na najbardziej skomplikowane pytania. Tym razem rodzeństwo Zosia, Tadzik i Amelka oraz ich starszy...

Daleko jeszcze? Gdy podróż się dłuży. (Garść pomysłów na gry i zabawy)
Okładka ksiązki - Daleko jeszcze? Gdy podróż się dłuży. (Garść pomysłów na gry i zabawy)

Podróżowanie z dzieckiem może być wspaniałą przygodą. Dzieci uwielbiają poznawać nowe miejsca, ale zazwyczaj nudzi je długa jazda samochodem. Żeby wspólna...

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak