Kaftanik dla Dzieciątka. Legendy chrześcijańskie I

Kto z nas nie słuchał legend, przyprószonych nieco siwizną odległych czasów, o rycerzach bądź świętych... I kto nie tęskni, choć rzadko się do tego przyznaje, nawet przed sobą, za ich światem poukładanym i prawym, odwołującym się do prawd prostych i ważnych? Czy znajdzie się ktoś taki? Można by wątpić. Oto sześć historii, które choć ukryte w dawnych wiekach mogą zdarzyć się zawsze. Także teraz. Co więcej, każda z nich odsłania jakieś tajemnice, otwierając szeroko oczy, a jeszcze szerzej – serce!

Obok legend polskich czytelnik znajdzie tu opowieści z kręgu kultury romańskiej, niemieckiej, skandynawskiej i rosyjskiej, zarówno ludowe, jak i literackie. Zawsze chętnie słuchane i czytane nie tylko przez dzieci. Wspaniała lektura dla całej rodziny. Książka jest pięknie ilustrowana.

Informacje dodatkowe o Kaftanik dla Dzieciątka. Legendy chrześcijańskie I:

Kaftanik dla Dzieciątka. Legendy chrześcijańskie I - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2022-03-31, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2022, Mam,

Z sześciu legend najbardziej podoba mi się "Młyn Matki Bożej", w której niepismienny Szymon za radą Matki Przenajświętszej przechytrzył Diabła. A jak to zrobil? W prosty sposób: podpisał cyrograf palcem  zanurzonym w wodzie święconej, a ponieważ pisać liter nie umiał nakreślił do tego znak krzyża:)

praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Gru, Dru i minionki. Przewodnik po tajnych gadżetach i pojazdach oraz innych superowych rzeczach!

Uwielbiasz gadżety, pojazdy i ściśle tajne misje? Chcesz być szpiegiem lub... złoczyńcą? Trzymasz w rękach NAJLEPSZY przewodnik po wszelkich gadżetach...

Ciąża. Pytania i odpowiedzi
Praca Zbiorowa0
Okładka ksiązki - Ciąża. Pytania i odpowiedzi

Eksperci z BabyCentre.co.uk– najlepszej strony internetowej dla przyszłych mamPraktyczny przewodnik dla przyszłych mamDla każdej kobiety ciąża to...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk