Kaczogród. Stworki z bagien i inne historie z lat 1944-1945

Niniejszy album zawiera komiksy Carla Barksa z lat 1944-1945. W tytułowej opowieści Donald i siostrzeńcy wybierają się na odludne bagna, bo marzą o odkryciu, które przyniesie im sławę. Dla sławy i pieniędzy usiłują też sfotografować rzadkiego dzięcioła żelaznodziobego w komiksie Kolejność dziobania , a to nie koniec ich przygód w roli fotografów - w historii Liczy się dobre ujęcie kaczory starają się zrobić zdjęcia, które można by sprzedać do mediów. Tom obejmuje również dłuższą opowieść przygodową Zamrożone złoto o wyprawie na mroźną Alaskę i kilka komiksów o tematyce kowbojskiej. Oprócz fotografii i ujarzmiania wierzchowców Donald próbuje swoich sił między innymi w handlu morskim, łyżwiarstwie, puszczaniu latawców i sztuce cyrkowej. Ciekawostkę dla fanów stanowi historia Dziewczyna w czerwonym kapeluszu - jedyny w dorobku Carla Barksa komiks o Myszce Miki. Kaczogród to kolekcja uwielbianych klasycznych komiksów, napisanych i narysowanych przez Carla Barksa w latach 1943-1972. Komiksy są prezentowane w kolejności chronologicznej. To prawdziwy skarb dla fanów!

Informacje dodatkowe o Kaczogród. Stworki z bagien i inne historie z lat 1944-1945:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2022-10-26
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Carl Barks' Andeby - Mysteriet i Surklemarksumpene og andre historier fra 19441945

Kup książkę Kaczogród. Stworki z bagien i inne historie z lat 1944-1945

Kaczogród. Stworki z bagien i inne historie z lat 1944-1945 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-10-27, Ocena: 4, Przeczytałem,

KACZKI, MYSZY I PROBLEMY

Egmont z wydawaniem ,,Kaczogrodu" skacze tak sobie z jednego okresu twórczego Carla Barksa, do kolejnego. Całkiem niedawno mieliśmy okazję czytać komiksy z przełomu lat 50. i 60., teraz znów wracamy do lat 40. Ale to tylko takie spostrzeżenie, nic więcej, bo niezależnie z którego roku pochodzą jego prace, zawsze są znakomite i warte uwagi. I, tradycyjnie, niezależnie od tego ile tak właściwie macie lat.

Co tam słychać u naszych kaczek? Donald wraz z siostrzeńcami wybiera się na bagna. Po co? Marzy im się sława, a co za tym idzie i pieniądze, a wierzą, że uda im się sfotografować dzięcioła żelaznodziobego. Ale czy ich plan się powiedzie?

Mało przygód? To dopiero początek, bo wraz z bohaterami wybierzemy się na Alaskę, siostrzeńcy nie będą chcieli się myć, Donald zabierze się za handel morski i ujarzmianie koni, a my zobaczymy także historię - jedyną w dorobku autora - o Minnie!

Ściąga klasa 1 gimnazjum
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Ściąga klasa 1 gimnazjum

Seria Ściąga - w każdej książce zaprezentowano zestaw wierszy i lektur najczęściej omawianych w szkole. To, co wyróżnia Ściągę, to rozbudowane i szczegółowe...

Matura 2008. Geografia
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Matura 2008. Geografia

Książki MATURA 2008 zawierają oryginalne arkusze egzaminacyjne, to znaczy te, które dotąd rozwiązywali maturzyści, którzy wybrali nową formułę matury....

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska