KACZOGRÓD - Carl Barks Deszcz pieniędzy i inne historie z lat 1951-1952

Niniejszy album zawiera komiksy Carla Barksa z lat 1951-1952. W tytułowej opowieści Donald dostaje od swojego wujka Sknerusa surową lekcję na temat wartości pieniądza oraz prawa popytu i podaży. Czy ją zapamięta? Raczej nie, co pokazuje chociażby komiks ,,Rzadkie monety", w którym próbuje wzbogacić się dzięki numizmatyce. W ,,Zaklinaczu węży" siostrzeńcy usiłują nakłonić Donalda, aby rozwiązał zagadkę zaginionego statku ze złotem, a w ,,Niebezpiecznej grze" przeżywają wraz z wujkiem niezwykłe przygody w świecie wywiadów, kontrwywiadów, kontrkontrwywiadów, kontrkontrkontr... i tak dalej. Z kolei w historii ,,W starej Kalifornii" przenoszą się w dawne czasy, gdy najsłynniejszy z zachodnich stanów wyglądał zupełnie inaczej niż dzisiaj. Poza tym Donald, jak zwykle, ma wiele lepszych i gorszych (zazwyczaj gorszych) pomysłów. Buduje basen w swoim ogródku, a także raz po raz podejmuje rywalizację ze swoim kuzynem Gogusiem. Konkuruje z nim o rolę rycerza w spektaklu, próbuje ograć go w golfa, a nawet przechytrzyć podczas losowań!

KACZOGRÓD to kolekcja uwielbianych klasycznych komiksów, napisanych i narysowanych przez Carla Barksa w latach 1943-1972. Komiksy są prezentowane w kolejności chronologicznej. To prawdziwy skarb dla fanów!

Informacje dodatkowe o KACZOGRÓD - Carl Barks Deszcz pieniędzy i inne historie z lat 1951-1952:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-08-25
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Carl Barks Andeby Pengeregn og andre historier fra 19511952

Tagi: bóg

Kup książkę KACZOGRÓD - Carl Barks Deszcz pieniędzy i inne historie z lat 1951-1952

KACZOGRÓD - Carl Barks Deszcz pieniędzy i inne historie z lat 1951-1952 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-08-27, Ocena: 5, Przeczytałem,

KOLEJNE KACZE PRZYGODY

Zdawałoby się, że w dotychczas wydanych tomach ,,Kaczogrodu" znalazły się wszystkie najważniejsze opowieści Carla Barksa. Bo przecież dostaliśmy debiut Sknerusa, do tego mogliśmy czytać jego najsłynniejsze i najlepsze dzieła, które inspirowały kolejne pokolenia twórców, włącznie ze Stevenem Spielbergiem. Czy zostało coś jeszcze naprawdę ważnego? Tak, całkiem sporo i te właśnie rzeczy znajdziecie w niniejszym albumie, który jak zawsze jest rewelacyjny i serwuje niezapomnianą rozrywkę dla całej rodziny.

Zanim przejdę do szczegółów, które sprawiają, że tom ten jest tak istotny w dorobku Barksa, przyjrzyjmy się nieco treści. Co czeka tym razem na nasze kaczki? Donald i siostrzeńcy zostają przeniesieni w czasie do Kalifornii przeszłości. Do tego cały majątek Sknerusa zostanie porwany przez wiatr i rozrzucony po świecie! A do tego - w sam raz na wakacje - czeka nas awantura o basen! Mało? A zatem wraz ze skautami wyruszymy na wyprawę przez góry, Donald będzie musiał zmierzyć się z Braćmi Be, a do tego na bohaterów czeka walka z wielkim wężem morskim. A to przecież nie koniec.

Język angielski dla najmłodszych
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Język angielski dla najmłodszych

...

Scooby-Doo superkomiks- W zamku
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Scooby-Doo superkomiks- W zamku

Nie przegapcie! Oto dziewięć nowych przygód Scooby-Doo i jego paczki!...