Najnowsza biografia Johnny’ego Deppa zdradza kulisy powstawania filmów, w których wystąpił oraz najciekawsze sekrety z życia aktora.
Johnny Depp:
- nie znosi oglądać filmów, w których zagrał
- ma w swoich żyłach indiańską krew
- jest ulubionym aktorem mistrza czarnego humoru Tima Burtona
- otrzymał trzy nominacje do Oscara i siedem do Złotego Globu
- wziął udział w kilku teledyskach, m.in. Toma Petty’ego, The Lemonheads, Shane’a MacGowana i zespołu The Pogues
- gościnnie wystąpił na scenie jako gitarzysta m.in. z Oasis, Iggym Popem, Marilynem Mansonem, Vanessą Paradis
- twierdzi, że gdyby nie był aktorem, pisałby muzykę lub malował obrazy
Informacje dodatkowe o Johnny Depp. Sekretne życie:
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2012-09-05
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
9788376420615
Przeczytane:2019-08-20, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2019, 52 książki 2019,
Ach, gdyby tak na parę chwil
z Alicją zamienić się miejscami
Na drugą stronę lustra przejść
Załatwić to czarami
Kapelusznika spotkać tam
Całusa skraść, w ramiona wpaść,
uścisnąć dłoń - cokolwiek no!
Lecz czy odwagi znajdę dość?
Bo gdy napotkam jego wzrok
To z moich planów będzie klops
Serce uderzenia zwiększy
Nagle świat się zakręci
A ja zemdleję z wrażenia
Bo przecież Johnny Depp
Gra Kapelusznika !
( Me serce pokłada nadzieję
Że w ramiona zdąży mnie schwycić
Nim runę jak długa na ziemię ??) ?
Polecam wszystkim fanom i tym, którzy nie są przekonani do Johnnego Deppa jego biografię. Jest to jeden z moich ukochanych, ale niedocenianych aktorów Hollywood. Biografia ta odsłania jego wrażliwą duszę, jego inność, to że nigdy nie gnał za sławą, kasą i czerwonym dywanem. Role jakie przyjmował, filmy jakie wybierał by w nich zagrać, wybierał bo go zainteresowały, przemawiały do niego postacie odmieńców, innych. Nigdy niczego nie robił pod publiczkę. Po lekturze tejże książki szanuję go jeszcze bardziej, a przy okazji poznałam wiele ciekawostek z jego życia i kariery, ciekawostek o filmach, w których grał, miałam okazję dotknąć jego duszy, i wiem, że lubię go też dlatego, że sama zawsze czułam się "inna", nieakceptowana przez otoczenie.
Polecam !