"Twoje zdrowie w Twoich palcach.Czy wiedziałeś, że palec wskazujący odpowiada za bogactwo pomysłów, a uciskanie kciuka pomaga pozyskać pozytywną energię? Jeśli chcesz poznać właściwą dla siebie technikę relaksacji i poprawy zdrowia, zapoznaj się z mudrami.To szczególne układy palców, wywodzącesię z jogi i indyjskiej ajurwedy. Wpływają na stan mentalny, fizyczny i duchowy człowieka. Nie są czasochłonne a okazują się skuteczne! Pozwalają odzyskać pełny kontakt z własnym ciałem i świadomością. Autorka prezentuje bogaty zestaw ćwiczeń. Wiele mudr łagodzi zaburzenia: od lęku, poprzez bezsenność, aż po bóle pleców i choroby skóry. Inne związane są z pobudzaniem kreatywności i koncentracji, są pomocne w okresie ciąży i wpływają korzystnie na urodę. Odrębną część stanowią mudry towarzyszące medytacji i modlitwie, łączone z odpowiednią muzyką, kolorami i ruchem. Zaletą zgromadzonych tu propozycji jest możliwość wykorzystania ich w pracy czy w środkach komunikacji. Wykonywane wspólnie z partnerem, ćwiczenia zwiększą poczucie wspólnoty i zaufania. Wykorzystajmy moc dłoni! "
Informacje dodatkowe o Joga palców:
Data wydania: b.d