Język C++. Metaprogramowanie za pomocą szablonów

Metaprogramowanie to jedna z nowości, które pojawiły się ostatnio w świecie języka C++. Metaprogram to program będący w stanie modyfikować lub generować kod innego programu. Wykorzystanie zasad metaprogramowania pozwala na przykład na dynamiczną modyfikację programu podczas jego kompilacji. Pierwszym językiem pozwalającym na korzystanie z możliwości metaprogramowania jest C++ biblioteką STL. "C++. Metaprogramowanie za pomocą szablonów" to książka przeznaczona dla tych programistów, którzy korzystają już z biblioteki STL i chcą zastosować ją do tworzenia metaprogramów. Opisano w niej zasady metaprogramowania, typy możliwe do wykorzystania w szablonach przeznaczonych do implementacji funkcji związanych z metaprogramowaniem oraz sposoby tworzenia szablonów modyfikujących programy podczas kompilacji. Typy i metafunkcje Operacje, sekwencje i iteratory Algorytmy biblioteki MPL i tworzenie własnych algorytmów Usuwanie błędów w szablonach Modyfikowanie programu w czasie kompilacji Język DSEL Metaprogramowanie to nowość. Poznaj je już teraz, aby być przygotowanym na dzień, w którym stanie się standardem.

Informacje dodatkowe o Język C++. Metaprogramowanie za pomocą szablonów:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-7361-935-6

Kup książkę Język C++. Metaprogramowanie za pomocą szablonów

Język C++. Metaprogramowanie za pomocą szablonów - opinie o książce