Nauka rysowania to świetna zabawa! Przekonajcie się, że ziemniak może być początkiem żaby, wróżki, smoka, syrenki czy nawet bohaterów bożonarodzeniowej szopki!
Dzięki książce ponad 60 ziemniaków o różnych kształtach zmienicie w zabawne postaci z bajek oraz świątecznych bohaterów, i to zaledwie w parę chwil!
Írisz Agócs - węgierska ilustratorka. Studiowała antropologię kultury i etnografię, po czym zupełnie zmieniła obraną drogę i zaczęła robić to, co lubiła od zawsze - malować i rysować, zwłaszcza dla dzieci. Więcej o autorce na stronie: iriszagocs.com
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2024-10-09
Tytuł oryginału: : Rajzolj egy krumplit! Lesz belőle Gáspár, Menyhért, Boldizsár Rajzolj egy krumplit! Lesz belőle tündér, sárkány, boszorkány
Przeczytane:2024-10-25, Ocena: 6, Przeczytałem,
,,Zacznij od ziemniaczka. Jeszcze więcej nauki rysowania" Dzięki tej książce nauczycie się rysować królewnę, smoka, wróżkę i czarownicę. Ale również psa, kota i osła. A gdy to opanujemy możemy narysować rysunki adwentowe i zimowe, z których można później zrobić dekoracje.
Jak zabrać się za rysowanie? Zaczynamy od narysowania ziemniaczka, a następnie krok po kroku dorysowujemy kolejne elementy danego rysunku. Książka zawiera aż 60 propozycji rysunków zwierząt, postaci baśniowych oraz postaci świątecznych.
,,Zacznij od ziemniaczka. Jeszcze więcej nauki rysowania" to druga część ,,Nauki rysowania. Zacznij od ziemniaczka". Każdy rysunek poprzedzony jest ciekawym, czasami zabawnym tekstem, a następnie krok po kroku wyjaśniony jak go wykonać.
Książka posiada duże ilustracje, a jej układ jest idealny do tego by rozpocząć naukę rysunku. Wystarczy mnie przy sobie kartkę papieru, ołówek, gumkę i trochę cierpliwości a na pewno powstaną piękne rysunki i świąteczne ozdoby, które można pokolorować jak tylko nam się podoba.