Jestem Tobą to powieść z pogranicza sensacji i kryminału. Opowiada o losach kobiety, która budzi się w nieznanym jej pomieszczeniu i nie pamięta nawet własnego imienia. Ku jej przerażeniu nie jest też sama. Tuż obok niej leży martwa przedstawicielka płci pięknej, która wygląda dokładnie tak samo jak ona! Na podstawie urywkowych wspomnień agent Interpolu rozpoznaje w niej ofiarę wieloletniej przemocy domowej, skazaną za próbę zabójstwa swego oprawcy. W zamian za nową tożsamość nakłania ją do odgrywania roli zmarłej i wydobycia poufnych danych niezbędnych do rozpracowania niebezpiecznej siatki przestępczej. Od tego momentu rozpoczyna się niebezpieczna gra, w której niemal każdy ma swoje własne cele, a wróg może nagle stać się najwartościowszych sprzymierzeńcem.
Wydawnictwo: e-bookowo.pl
Data wydania: 2018-04-18
Przeczytane:2019-08-02, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku, 52 książki 2019, E-book 2019, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2019,
Motyw zmiany tożsamości znany jest i używany w literaturze dość często. Ale istotne jest przy tym aby zaciekawić czytelnika, dlaczego bohater musiał lub chciał się na to zdecydować. I to autorce się udało. Nie znałam żadnej pozycji Pani Monik Hołyk - Arory. Teraz, jeżeli coś znajdę, sięgnę po nie z przyjemnością. Czy zmieniając tożsamość zmieniamy naszą postawę życiową, nasze nawyki, nasze zachowanie? Czy nasza natura jednak dominuje? Sami przeczytajcie dlaczego nasza bohaterka stała się kimś innym i czy aby na pewno?