Od ponad 50 lat tłuszcze spożywcze pochodzenia zwierzęcego są obiektem agresywnej i wręcz zbrodniczej kampanii, jaka historia odżywiania się ludzi kiedykolwiek zaznała. Na przestrzeni tysięcy lat populacje całego świata jadały takie właśnie tłuszcze, uważając je instynktownie za wartościowe dla ich samopoczucia i zdrowia, nagle zaczęto przekonywać nas, że są one szkodliwe. Dlaczego? Czy rzeczywiście jest prawdą, że cholesterol powoduje zawał serca, a oleje roślinne są najlepsze i zapobiegają chorobom serca? Jajka, masło, boczek szkodzą zdrowiu? Witaminy i antyoksydanty znajdują się tylko w warzywach i owocach? W książce tej, wyjątkowej na rynku wydawnictw dotyczących odżywania, znajdziecie odpowiedzi na te i jeszcze inne pytania dotyczące tłuszczów. /opis z okładki/
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 191
Tytuł oryginału: Mangia grasso e vivi bene
Język oryginału: włoski
Tłumaczenie: Urszula Maria Rzyman
Przeczytane:2019-04-13, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu - edycja 2019, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku, 52 książki 2019, 26 książek 2019, 12 książek 2019, Książki XXI wieku,