Jedno królestwo. Pożoga

Tom 2 cyklu Jedno królestwo

Siły mroku przejmują panowanie nad kolejnymi królestwami, a opętani przez ciemność żołnierze plądrują krainy, które mieli chronić. Krwawa rozgrywka z przerażającymi potworami trwa nie tylko na lądzie i morzu, lecz także w Królestwie Nicości, w której rządzi okrutny Heru. Po przejściu pożogi zostaje tylko zniszczenie i groza.

Królestwo Ynos przygotowuje się na uderzenie wrogiej floty. Na wyspie Agoj znajduje się coś, co usilnie pragną zdobyć koszmarne hybrydy. Jaką niezwykłą tajemnicę kryje tamtejsza kopalnia? Czy znaleziona w niej księga dowódcy leśników pomoże rozwikłać zagadkę? I kto naprawdę w tej straszliwej wojnie jest wrogiem, a kto sojusznikiem?

Informacje dodatkowe o Jedno królestwo. Pożoga:

Jedno królestwo. Pożoga - opinie o książce

Avatar użytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2025-01-14, Ocena: 6, Przeczytałem,

"Klę­ska nie ozna­cza końca, lecz jest ra­czej punk­tem zwrot­nym, szan­są na re­flek­sję i na­ukę. Czę­sto po­strze­gamy po­rażkę jako osta­tecz­ność, jako do­wód na to, że na­sze wy­siłki były da­remne.

Ogarnięte wojną królestwa Ynos , Korrida a także wyspy Azao oraz Azgoj stają przed zagrożeniem ze strony hybryd.

Stworzeń będących połączeniem ludzi i zwierząt.

Czy ludzie wyjdą z tej potyczki zwycięsko? Czy mrok płynący z Krainy Nicości opanuje świat? .

Niektóre książki są zdecydowanie za krótkie i druga odsłona Jednego Królestwa zdecydowanie należy do tej kategorii.

Bardzo szybko wciągnęłam się w akcję ciekawa zarówno dziennika pokładowego Alkida jak i akcji rozgrywającej się równolegle na kilku płaszczyznach i w różnych lokalizacjach.

Krwawe bitwy , magia i heroiczna walka nie tylko o ukochaną ojczyznę i miejsce do życia, lecz również batalia z własnymi słabościami i lękami.

Bardzo zaciekawił mnie wątek Parwy, niesamowicie kibicowałam Alkidowi i Adrianowi.

Nie brakowało w tej lekturze napięcia i zwrotów akcji jak i momentów bardzo bolesnych.

Po skończeniu książki bardzo przeżywałam opisane wydarzenia i z przyjemnością sięgnę po kolejne literackie dzieła Maćka, bo o takiej fantastyce powinno być głośno ?

Jedno królestwo cz. 1 Trwoga
Maciej Wasilewski0
Okładka ksiązki - Jedno królestwo cz. 1 Trwoga

Spowita w mroku kraina Kurhan stała się wyzwaniem dla ogromnej liczby śmiałków. Ze wszystkich stron świata wyruszyły okręty pełne wojowników żądnych przygód...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk