Jeden zakręt

Veronica Evans przeżywa osobisty dramat, gdy w tragicznym wypadku motocrossowym ginie jej ojciec - legendarny motocyklista i jej największy idol - pozostawiając dziewczynę w stanie głębokiej rozpaczy.

Veronica postanawia wypełnić tę pustkę, wkraczając w nielegalny świat niebezpiecznych wyścigów motocross Xtreme MX. Pragnie poczuć adrenalinę i przywrócić sobie bliskość z ojcem poprzez kontynuowanie jego pasji.

W czasie wyścigów, po serii niefortunnych zdarzeń Veronica zwraca na siebie uwagę Masona Davisa - chłopaka o złej reputacji, którego większość ludzi unika. Mason, ośmieszony przez dziewczynę, postanawia nie dać jej spokoju. Jednak w miarę jak ich drogi się krzyżują Veronica i Mason odkrywają, że mają ze sobą więcej wspólnego, niż się spodziewali. Mimo tego, obciążeni kłamstwami i zniszczeni przez życiowe doświadczenia, Veronica i Mason muszą zmierzyć się z pytaniem: czy mogą zaufać sobie nawzajem? Czy bohaterowie będą w stanie pokonać własne demony?

Informacje dodatkowe o Jeden zakręt:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-03-19

Kup książkę Jeden zakręt

Jeden zakręt - opinie o książce

Veronica Evans wciąż przeżywa stratę ojca, który zginął tragicznie podczas wyścigu motocrossowego. To on zaszczepił w niej pasję do tego sportu. Teraz dziewczyna sama staje na starcie wyścigów, jednak ukrywa swoją tożsamość i występuje jako Ghost. Czy długo uda jej się to utrzymać w tajemnicy?

Mason Davis uchodzi za tajemniczego, ale i niebezpiecznego. Wśród swoich rówieśników budzi postrach, a otacza się tylko małą grupką przyjaciół. Na jednej z imprez Mason ląduje w basenie, a przyczyniła się do tego Veronica. Po tym incydencie dziewczyna drży o swoje życie, przecież ten chłopak jest nieobliczalny. Davis coraz bardziej interesuje się Ronnie. Do czego ich to zaprowadzi?

Veronica staje przed ogromną szansą. Może zacząć zawodowo startować w wyścigach. Musi tylko wraz z partnerem skonstruować motocrossa. Nic trudnego, prawda? Problem w tym, że musi to zrobić w parze z Masonem. Czy będą w stanie współpracować?

Ta historia bardzo mnie zainteresowała i wciągnęła w świat wyścigów motocrossowych. Zarówno Veronica, jak i Mason mają za sobą trudną przeszłość i mierzą się ze swoimi demonami. Ronnie wciąż okłamuje chłopaka, mimo, że zaczyna jej na nim zależeć i wciąż mierzy się z dylematami. Chciałaby wyznać prawdę, jednak w swoich kłamstwach już zabrnęła za daleko. Mason pokazuje tu swoje dwa oblicza. Jedno, to niebezpieczne i groźne, drugie troskliwe i opiekuńcze. Czy ta dwójka ma szansę na wspólną przyszłość?

To bardzo przyjemna historia. Były momenty, które budziły grozę, ale i takie, które powodowały, że głośno się zaśmiałam. Nie zabrakło też scen zbliżeń. Autorka pokazała czym jest siła przyjaźni oraz to, że kłamstwo nie popłaca. I to zakończenie! Tak nie można kończyć książki, jak ja mam teraz cierpliwie czekać na kolejny tom?

I ostatnia rzecz na którą chciałabym zwrócić uwagę to oprawa graficzna. Książka jest pięknie wydana, a każdy rozdział ozdabia grafika. Bardzo lubię takie detale. Polecam!