JBuilder i bazy danych

Informacja -- najcenniejszy towar na współczesnym rynku, wymaga rozbudowanych narzędzi pozwalających na magazynowanie i korzystanie z niej. Do magazynowania informacji wykorzystywane są coraz bardziej rozbudowane systemy zarządzania bazami danych. Do przeglądania danych zgromadzonych w ich tabelach tworzone są mniej lub bardziej rozbudowane aplikacje. Dzięki nim informacje z baz danych przedstawiane są w formie możliwej do przeglądania, modyfikowania i drukowania. Java -- w początkowym okresie swojego rozwoju kojarzona była wyłącznie z Internetem i koszmarnymi apletami typu "padający śnieg", dziś jest uznanym i popularnym językiem programowania, coraz częściej wykorzystywanym do tworzenia aplikacji bazodanowych. Producenci środowisk programistycznych również zwrócili uwagę na popularność Javy, co zaowocowało powstaniem kilku bardzo udanych narzędzi, a wśród nich -- JBuilder Enterprise. "JBuilder i bazy danych" to podręcznik tworzenia aplikacji bazodanowych za pomocą środowiska JBuilder Enterprise. Przedstawia zarówno zagadnienia związane z bazami danych, jak i te, które wiążą się z wykorzystywaniem ich w aplikacjach w języku Java. Opisuje komponenty bazodanowe oferowane przez JBuildera oraz sposoby projektowania i implementowania aplikacji z ich wykorzystaniem. Zawiera również informacje dotyczące tworzenia mechanizmów raportujących i drukujących. Elementy języka SQL Tworzenie tabel baz danych Łączenie aplikacji z bazą danych Sterowniki JDBC SQL Server 2000 Zastosowanie komponentów bazodanowych oraz komponentów graficznego interfejsu użytkownika w JBuilder Projektowanie aplikacji bazodanowej w JBuilder Raporty oraz drukowanie Przekonaj się, jak szybko i efektywnie możesz tworzyć aplikacje w środowisku JBuilder.

Informacje dodatkowe o JBuilder i bazy danych:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-7361-748-5

Kup książkę JBuilder i bazy danych

JBuilder i bazy danych - opinie o książce