JBoss AS 7. Tworzenie aplikacji

Wykorzystaj potencjał serwera aplikacji!

JBoss to nieustannie rozwijany, popularny serwer aplikacji, wykorzystywany wszędzie tam, gdzie wymagane są najwyższa niezawodność, bezpieczeństwo i wydajność tworzonej aplikacji. Zapewnia kompletne wsparcie dla Javy Enterprise Edition (Java EE), czyli między innymi wstrzykiwanie zależności, EJB 3.1, JAX-WS czy JAX-RS. Ponadto możesz go mieć w każdej chwili za darmo! Ta książka wprowadzi Cię w jego tajniki i pokaże, jak używać go najefektywniej.

W trakcie lektury dowiesz się, jak przygotować Twój serwer do pracy, co musisz zainstalować oraz jak skonfigurować poszczególne elementy, żeby uniknąć typowych problemów. W kolejnych rozdziałach zapoznasz się z kluczowymi elementami Java EE - wstrzykiwaniem zależności (ang. Context Dependency Injection) oraz połączeniem CDI z JPA (ang. Java Persistence API). Testowanie zaawansowanych aplikacji korzystających z Java EE może stanowić nie lada wyzwanie - osobny rozdział został poświęcony projektowi Arquillian, który w znaczący sposób ułatwia to zadanie. Ponadto nauczysz się swobodnie korzystać z konsoli administracyjnej oraz łączyć serwery w klastry. Książka ta jest świetną lekturą dla wszystkich programistów Javy, korzystających z serwera aplikacji JBoss AS 7.

JBoss AS 7 zapewnia:

pełne wsparcie dla Java EE najwyższą wydajność i bezpieczeństwo błyskawiczny start dzięki modularnej budowie kompletne środowisko do uruchomienia Twojej aplikacji

Poznaj moc lidera wśród serwerów aplikacyjnych!

Informacje dodatkowe o JBoss AS 7. Tworzenie aplikacji:

Wydawnictwo: Helion