Autor książki, David Flannagan jest konsultantem-programistą, projektantem interfejsów oraz wykładowcą. Jest także autorem wielu bestsellerów.
Leksykon pomocny będzie w codziennej pracy. Jeśli zapomniałeś jakąś opcję, cechę lub regułę, wystarczy, że zajrzysz do tej książki -- lektura z całą pewnością odświeży Twoją wiedzę.
JavaScript jest językiem obdarzonym wielkimi możliwościami. Pozwala tworzyć, oparte na technologii WWW, dynamiczne, interaktywne strony, które działają całkowicie wewnątrz okna przeglądarki. JavaScript to doskonałe rozwiązanie dla projektantów stron HTML z dynamiczną zawartością (DHTML); może zostać efektywnie zintegrowany z CGI i Javą, umożliwiając tworzenie wyrafinowanych aplikacji WWW, choć w wielu przypadkach JavaScript pozwala nam zrezygnować z pisania złożonych skryptów CGI i apletów Javy. Leksykon kieszonkowy jest doskonałym asystentem dla początkujących użytkowników.
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2000-12-05
Kategoria: Poradniki
Tchnij życie w Twoje strony internetowe! Jak wycisnąć z JavaScriptu jeszcze więcej? Jak operować na polach formularza? Jak łatwiej wykorzystać możliwości...
Chcę przeczytać,