Jaś Ciekawski. Podróż przez dżunglę

Po fantastycznej przygodzie w oceanie tym razem wyruszy do serca dżungli. Ale nie jest to zwykła dżungla – z każdym krokiem Jasia czas zdaje się cofać, aż jego – i czytelnika! - oczom ukażą się skrzypy, widłaki i dinozaury!

Dzięki fantastycznym trójwymiarowym efektom narysowana przez Matthiasa Picarda tajemnicza dżungla, skrywająca ruiny starożytnej cywilizacji, będąca domem dla niezwykłych stworzeń staje się jeszcze bardziej fascynująca!

Do komiksu dołączone są dwie pary okularów trójwymiarowych, aby umożliwić wspólną lekturę małym i dużym podróżnikom.

Informacje dodatkowe o Jaś Ciekawski. Podróż przez dżunglę:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-10-14, Ocena: 5, Przeczytałem,

JAŚ W TRZECIM WYMIARZE

Podobno obraz wyraża więcej niż tysiąc słów. Może nie do końca się z tym zgodzę, bo kiedy patrzę na sztukę współczesną i czerwony kwadrat wymalowany przez kogoś na płótnie, nawet nie chce mi się dociekać, czy autor chciał mi coś przekazać, czy tylko pokazać, że potrafi namalować bryłę i przekonać ludzi, że to jednak coś więcej, ale za to uważam, że wcale nie trzeba tekstu, by zaserwować dobry komiks. I takim właśnie komiksem jest Jaś Ciekawski. Podróż przez dżunglę. Nie twierdzę, że to dzieło wybitne, to w końcu prosta opowieść dla dzieci, w której fabuła praktycznie nie istnieje, ale to w wykonaniu graficznym tkwi jej prawdziwa siła. A jednocześnie jest to album, który w czytelnikach pokolenia obecnych trzydziesto-, czterdziestolatków obudzi niejeden sentyment.

Ponieważ jednak jakaś fabuła spaja niniejszą opowieść, przyjrzyjmy się jej nieco w tym miejscu, zanim przejdę do omawiania konkretów całej publikacji. Wszystko o treści właściwie mówi już sam tytuł. Główny bohater, zamknięty w dziwnym kombinezonie, budzi się pewnego dnia i decyduje się na kolejną niezwykłą wyprawę. Po tym, jak zgłębił sekrety oceanu, teraz, przechodząc przez lustro, trafia do dżungli. Czekają tu na niego gigantyczne rośliny, wcale nie mniejsze zwierzęta i ruiny cywilizacji zarówno dawnych, jak i wcale nie tak nam odległych.

Całość mojej recenzji na portalu NTG: https://nerdheim.pl/post/recenzja-komiksu-jas-ciekawski-podroz-przez-dzungle/

Jaś Ciekawski - Podróż do serca oceanu
Matthias Picard0
Okładka ksiązki - Jaś Ciekawski - Podróż do serca oceanu

Nieustraszony Jaś Ciekawski zamierza zbadać podmorskie cuda i dziwy. Mijając po drodze ryby wszelkich gatunków, dociera do mrocznych głębin, gdzie zamieszkują...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;