Japonia. Od anime do zen

Japonia to nie tylko drzewka bonsai, anime i pluszaki kawaii.

Udaj się z nami w niezwykłą podróż: od pełnego kolorów i kontrastów Tokio przez Zamek Białej Czapli aż po świętą wyspę Miyajimę. Przeżyj wschód słońca na górze Fudżi, pozdrów jelenie z Nary, pomedytuj w ogrodzie suchego krajobrazu i zabierz przyjaciół na piknik w porze kwitnienia wiśni.

Już wkrótce poznasz japońską etykietę i kulturę, a także jedzenie, zwyczaje i różne osobliwości "made in Japan". A przede wszystkim znaną na całym świecie gościnność Japończyków, dlatego YOKOSO! Miło cię widzieć, zapraszamy!

Marco Reggiani urodził się w Modenie. Ukończył architekturę i inżynierię budownictwa na Uniwersytecie Bolońskim. Po uzyskaniu stypendium od MEXT (japońskiego Ministerstwa Edukacji, Kultury, Sportu, Nauki i Technologii) w 2014 roku wyjechał do Japonii, gdzie uzyskał doktorat z architektury na Uniwersytecie Tokijskim (2018). W swojej działalności dydaktycznej i badawczej koncentruje się na analizie przestrzeni miejskiej Tokio oraz na odkrywaniu pełnej kontrastów natury stolicy Kraju Wschodzącego Słońca.

Sabrina Ferrero urodziła się w Turynie, a od dziesięciu lat mieszka w Perugii. Pracuje jako rysowniczka i graficzka, jest też autorką bloga Burabacio (co w dialekcie turyńskim oznacza ,,bazgroł"). Tworzy ilustracje i projektuje książki dla dzieci oraz młodzieży. Dla wydawnictwa Mondadori zilustrowała: ,,La mia Milano", ,,Conosciamoci meglio", ,,Senza filtri" oraz ,,100 racconti per bambini coraggiosi".

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Japonia. Od anime do zen:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia