Jano i Wito. Jano i Wito. Dźwiękotwór

Książka, w którą naprawdę można się zanurzyć! Do oglądania, do zabawy, do nauki wymowy.

Aaaaa - ziewam jak hipopotam. Beeee, beeee - beczę jak owca. Cykam jak świerszcz, kumkam jak żaba, bzyczę jak pszczoła i uczę się wymawiać wszystkie głoski!

Angażująca i zabawna książka, która pomoże dzieciom w nauce wymowy. Każda rozkładówka ma otwór, w który można włożyć głowę i świetnie się bawić przy udawaniu zwierząt, pojazdów i maszyn. Pomogą w tym Jano i Wito, bohaterowie bestsellerowych książek dla najmłodszych czytelników.

Autorka, Wiola Wołoszyn, z wykształcenia logopedka, do każdej z głosek przygotowała także cenne wskazówki dla rodziców i osób pracujących z dziećmi, które pomagają w nauce wymowy.

Informacje dodatkowe o Jano i Wito. Jano i Wito. Dźwiękotwór:

Jano i Wito. Jano i Wito. Dźwiękotwór - opinie o książce

Avatar użytkownika - katee87
katee87
Przeczytane:2022-12-08, Ocena: 6, Przeczytałem,

Czy kiedykolwiek marzyliście o tym by zostać bohaterem literackim?

Dzięki nowości od @

macie jedyną i niepowtarzalną okazję, by stać się częścią książki. Możecie dosłownie zanurzyć się w stworzonym przez autorkę świecie pełnym dźwięków wydawanych przez zwierzęta, pojazdy oraz przedmioty. Wkładając głowę w dziurę znajdującą się na środku każdej strony zmienicie się w ziewającego hipopotama, płaczącego bobasa, straż pożarną na sygnale lub nawet smierdzącą kupę ? ?

"Dźwiękotwór" to książka inna niż wszystkie w oryginalny sposób wspierająca rozwój mowy najmłodszych. Intryguje i wzbudza zainteresowanie zachęcając do zabawy oraz aktywnego czytania. Wystarczy tylko popatrzeć na okładkę i od razu ma się ochotę sprawdzić co wydarzy się po włożeniu głowy w otwór. Może zaryczysz jak lew lub zawarczysz jak wkrętarka? Zmienisz się w skaczącą piłeczkę lub szczekającego psa?

A może zamiana ról i zabawa w zagadki? Co robi "cyk cyk cyk", "czy czu czu czu" lub "bam bam"?

Ta książka to prawdziwa skarbnica pomysłów na zabawy logopedyczne z wyrazami dźwiękonaśladowczymi, które mają ogromny wpływ na rozwój mowy dziecka. Onomatopeje stwarzają możliwość kontaktu malucha z otoczeniem i stanowią świetną motywację do dalszej nauki mówienia równocześnie wpływając na czucie mięśniowe, koordynację narządów mowy oraz naukę prawidłowego oddychania i fonacji.

Dodatkowo na każdej stronie, znajdziecie wskazówki dotyczące prawidłowego układu ust języka oraz pracy aparatu mowy podczas wypowiadania poszczególnych głosek, a wszystko to podane w przystępny i zachęcający do zabawy sposób.

Jano i Wito. Jano i Wito u logopedy
Wiola Wołoszyn0
Okładka ksiązki - Jano i Wito. Jano i Wito u logopedy

Jano idzie z mamą do logopedy. Trochę nie wie, czego się tam spodziewać, ale okazuje się, że można się tam naprawdę dobrze bawić. Razem z logopedką ćwiczy...

Jano i Wito czytają
Wiola Wołoszyn0
Okładka ksiązki - Jano i Wito czytają

Jano i Wito poznają świat książek: odwiedzają księgarnię, bibliotekę, poznają pracujące tam osoby i bogactwo literatury. W bibliotece biorą udział w warsztatach...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;