Skuteczne zarządzanie finansami w 10 krokach
Unikalny, dostosowany do polskich realiów program skutecznego zarządzania finansami w 10 krokach! Dowiedz się, jaka jest faktyczna przyczyna twoich problemów z pieniędzmy, i zwalcz ją. Przestaw budżet domowy na mądre oszczędzanie. Pozbądź się szybciej swoich długów, poznaj mity kredytowe i naucz się unikać pułapek bankowych. Dowiedz się, gdzie bezpiecznie gromadzić oszczędności. Wybierz korzystne konto emerytalne i odłóż pieniądze na edukację dzieci.
Ten poradnik pomoże ci rozwiązać problem braku pieniędzy.
Dlaczego poradnik trafia w Samo Sedno?
Pokazuje, jak przygotować plan wydatków tak, byś był w stanie odłożyć co miesiąc zaplanowaną kwotę. Przedstawia naprawdę skuteczne sposoby oszczędzania sprawdzone w polskich warunkach finansowych. Podpowiada, jak pozbyć się już zaciągniętych długów i wyrwać się ze spirali kredytów. Radzi, jak szybciej uporać się z kredytem hipotecznym. Uczy, jak zbudować fundusz bezpieczeństwa, który zapewni tobie i twoim bliskim odpowiednią ochronę w razie trudnych sytuacji życiowych. Pomaga wybrać właściwe konto emerytalne.Marcin Iwuć - doświadczony menedżer, trener i publicysta w zakresie rynków kapitałowych oraz finansów osobistych. Dyplomowany analityk finansowy z certyfikatem CFA Institute. Od ponad 10 lat w branży finansowej, obecnie na stanowisku Dyrektora ds. Produktów Inwestycyjnych w TFI. Prowadzi szkolenia oraz bloga ,,Finanse bardzo osobiste".
Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2014-03-17
Kategoria: Ekonomia
Zbuduj Finansową Fortecę! Chcesz inwestować, ale nie wiesz, od czego zacząć? Czujesz opór przed nudnymi książkami? Masz dość...
Przeczytane:2019-03-10, Mam,
Poradnik ten napisany jest przez eksperta w swojej dziedzinie, mimo to ma styl dopasowany do czytelnika. Kto w tym przypadku jest odbiorcą? Oczywiście osoby, które chciałyby zacząć oszczędzać, ale nie wiedzą jak.
Przesłanie książki jest jasne - skuteczne zarządzanie finansami w 10 krokach. Poradnik dzieli się na dwie części - pierwsza to podstawy finansowego bezpieczeństwa, druga to program zarządzania finansami w 10 krokach. Każda z części podzielona jest na podrozdziały, które skupiają się na konkretnym aspekcie domowych finansów. Każde zagadnienie kończy jasne podsumowanie autora poprzez wypunktowanie myśli przewodnich dla każdej dziedziny.
Przekonuje mnie prawie wszystko to, co pisze autor. Nie mogę się jednak wypowiedzieć jako ekspert, bo nim nie jestem. Jest to dla mnie pozycja rozwojowa, która zachęca do refleksji i działania. W Polsce jest bardzo mało książek, które poruszają temat finansów osobistych. Jeśli ktoś chce zmienić swoje życie, pozwolić zarabiać swoim pieniądzom i w końcu zacząć odkładać, to ta książka jest pozycją obowiązkową.