Jak pogłębić inteligencję emocjonalną

Jeśli stosujesz w praktyce to, o czym piszę w tej książce, twój EQ wzrasta z każdym dniem. Rozwój trwający całe życie jest praktycznie nieuchronny, kiedy korzystasz z dobrodziejstw EQ, i nie jest to tylko rozwój emocjonalny.(...) Kiedy masz wysoki EQ, wszystko jest możliwe, nie tylko dlatego, że dobrze się czujesz i jasno myślisz, ale także dlatego, że emocje dostarczają ogromnej motywacji do działania. Znalazłeś w swoim wnętrzu narzędzie umożliwiające realizację twoich marzeń. Ma ono wielką moc, jest ekspansywne i niezniszczalne, ponieważ kiedy wiesz, co czujesz sam, wiesz także, co czują inni. Dodaj empatię do pasji, a będziesz działał nie tylko dla swego własnego dobra, ale i dla dobra innych.(...)W miarę rozwoju twej inteligencji emocjonalnej przekonasz się, że różnice między osobowościami, poglądami, wartościami i pragnieniami nie muszą dzielić. - Jeanne Segal.

Informacje dodatkowe o Jak pogłębić inteligencję emocjonalną:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2006-09-21
ISBN: 9788360207659

Kup książkę Jak pogłębić inteligencję emocjonalną

Jak pogłębić inteligencję emocjonalną - opinie o książce

Avatar użytkownika - iwona-w
iwona-w
Przeczytane:2007-01-02, Ocena: 5, Przeczytałam,

Dobry zbiór ćwiczeń dla tych, którzy chcą doskonalić swoje EQ. Porady, zadania, które nie tylko pozwalają nam lepiej poznać oraz zrozumiec własne i cudze emocje, ale też odpowiednio zarządzać swoją emocjonalnością w relacjach z innymi. Pomysłowe uzupełnienie dla treści zawartych w opracowaniach D.Golemana.