Jak odgracić dom, nie wpadając w rozpacz Wygraj walkę z nadmiarem rzeczy

Inne wydania:

Powiedzmy sobie prawdę – wszyscy zagracamy swoje domy. Jesteśmy dumni z kolejnych okazji upolowanych na wyprzedażach, uwielbiamy zakupami sprawiać sobie małe przyjemności, a przy każdym wkładanym do coraz to nowych pudełek drobiazgu powtarzamy sobie, że „to się jeszcze przyda”.

Dana K. White, autorka bestellerowej książki Jak ogarnąć dom i nie oszaleć, też była wyznawczynią teorii „przyda się”, jednak jej ślepa wiara w to, że sterty rzeczy zalegających w jej domu kiedyś zostaną wykorzystane, w końcu doprowadziła ją niemal do rodzinnej katastrofy. Wydawało jej się, że modny ostatnio minimalizm jest dobry dla singli i bezdzietnych par, ale życie zweryfikowało ten pogląd. Dzięki swemu doświadczeniu matki nastoletnich dzieci twórczo zmodyfikowała rygorystyczne minimalistyczne zasady i dopasowała je do potrzeb każdej rodziny.

Swym wielkim odkryciem, jak skutecznie i bezboleśnie odgracić dom, autorka postanowiła podzielić się z wszystkimi, którzy marzą o odzyskaniu przestrzeni do nowego życia. Jej zapisana w prostych krokach strategia sprawdzi się zarówno w ogromnych rezydencjach, jak i w ciasnych mieszkaniach w bloku. Razem z Daną odgruzuj swoje otoczenie i:

ułatw sobie codzienne odnajdywanie potrzebnych ci rzeczy; umożliw dzieciom samodzielne dbanie o porządek; zyskaj miejsce na wspólne rodzinne rozmowy i spotkania towarzyskie; naucz się, jak rozróżniać prawdziwe okazje zakupowe i pozornie atrakcyjne oferty; zaoszczędź pieniądze na pielęgnowanie swoich pasji; zacznij cieszyć się wolnością, jaką daje Ci nieograniczona niczym przestrzeń!

Dana K. White – żona, matka trójki dzieci, nauczycielka i instruktor teatralny. Swoją walkę z własnym bałaganiarstwem opisuje na popularnym blogu poświęconym efektywnemu sprzątaniu i prowadzeniu domu.

Informacje dodatkowe o Jak odgracić dom, nie wpadając w rozpacz Wygraj walkę z nadmiarem rzeczy:

Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2018-05-22
Kategoria: Poradniki

Tagi: bóg

Kup książkę Jak odgracić dom, nie wpadając w rozpacz Wygraj walkę z nadmiarem rzeczy

Jak odgracić dom, nie wpadając w rozpacz Wygraj walkę z nadmiarem rzeczy - opinie o książce

Pomysł przedstawiony w książce jest do zastosowania w każdych realiach, ale sama książka jest o bardzo amerykańskim bajzlu.

Avatar użytkownika - madziq
madziq
Przeczytane:2021-11-21, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytane, 26 książek 2021,
Dana K. White0
Okładka ksiązki - Jak ogarnąć dom i nie oszaleć. Skuteczna i sprawdzona strategia walki z bałaganem

Ogarnij bałagan i zyskaj nadzieję na rzeczywistą i trwałą przemianę swojego domu. Dana K. White mówi o sobie, że jest urodzoną bałaganiarą, a wszystkie...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;