Jak nie ranić własnego dziecka? O wychowaniu bez awantur

Badania jednoznacznie dowodzą, że krzyki i kary są nieskuteczne, poza tym sprawiają, że dzieci nie potrafią odnaleźć się we współczesnym świecie. I choć większość z nas zdaje sobie z tego sprawę, to zdarza się, że nie jesteśmy w stanie opanować emocji i wybuchamy.

Jak sobie z tym poradzić?

Pomoże ci w tym Nicola Schmidt - wykładowczyni, dziennikarka naukowa i autorka bestsellerów o rozwoju dziecka. Przekazała już tysiącom rodziców, jak w sposób empatyczny i pełny ciepła nawiązać kontakt z dzieckiem i samym sobą. Teraz ty możesz skorzystać z jej rad.

Dzięki tej książce:

Nauczysz się, jak zachować spokój i sterować swoimi reakcjami, kiedy czujesz, że zaraz wybuchniesz. Dowiesz się, co dzieje się w mózgu dziecka, które jest krytykowane i obrażane. Wyćwiczysz takie sposoby postępowania, aby krok po kroku realnie i trwale wzmocnić swoją więź z dzieckiem.

Trzymasz w ręku poradnik, który sprawi, że u dziecka zaczniesz szukać możliwości, a nie deficytów, oraz upewni cię, że miłością i okazaniem zrozumienia można (prawie) wszystko naprawić.

Informacje dodatkowe o Jak nie ranić własnego dziecka? O wychowaniu bez awantur:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2021-02-24
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Opieka nad dzieckiem i wychowanie - poradniki

Kup książkę Jak nie ranić własnego dziecka? O wychowaniu bez awantur

Jak nie ranić własnego dziecka? O wychowaniu bez awantur - opinie o książce

Wychowanie dziecka nie jest łatwe. Nie zawsze wszystko da się wytłumaczyć a dzieci często nie mają ochoty by z nami współpracować. Jak rozwiązać konflikty, które się pojawiają?
Ile krzywdy możemy wyrządzić krzycząc na swoje pociechy i stosując groźby? Tego dowiecie się właśnie z tej książki.
Już nie dziwią mnie wszystkie pozytywne opinie. Przyznam szczerze, że to bardzo dobry poradnik.
Autorka nie owija w bawełnę, udziela odpowiedzi na wiele nurtujących pytań. Podaje konkretne przykłady jak powinniśmy zachować się w danej sytuacji, jak najlepiej reagować gdy dziecko nie postępuje tak jakbyśmy sobie tego życzyli.
Uczula nas na pewne zachowania, które mogą być krzywdzące dla naszych pociech a z których często nie zdajemy sobie sprawy.
Z czystym sercem mogę polecić tę książkę. Jeśli jesteście otwarci na takie porady dotyczące wychowania to na pewno wiele dobrego z niej wyniesiecie. Jeśli o mnie chodzi to na pewno będę do niej wracać.

Rodzeństwo jako team. Jak pomóc dzieciom tworzyć zgrany zespół
Nicola Schmidt0
Okładka ksiązki - Rodzeństwo jako team. Jak pomóc dzieciom tworzyć zgrany zespół

Jeśli twoje dzieci znowu wyprowadzają cię z równowagi i nie wiesz, jak reagować na kolejne kłótnie, koniecznie przeczytaj, jakie rady i strategie ma dla...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;