Kompendium wiedzy na temat leczenia pacjentów z ostrym zespołem wieńcowym i wysokim ryzykiem krwotocznym. Obejmuje ono stratyfikację ryzyka, omówienie odrębności postępowania w szczególnych grupach pacjentów oraz określenie roli zaawansowanej diagnostyki laboratoryjnej.

Do współpracy przy jego tworzeniu zaprosiliśmy nie tylko naukowców, ale przede wszystkim praktyków o ogromnym doświadczeniu klinicznym. Dzięki temu treść poszczególnych rozdziałów ma wysoki walor praktyczny i może być bezpośrednio wykorzystana w codziennej pracy. Ostatni z rozdziałów nieco odbiega od tej koncepcji i poświęcony jest nowym możliwościom diagnostyki i terapii tej grupy chorych, przedstawiając innowacyjne rozwiązania, które mogą znaleźć zastosowanie w najbliższej przyszłości.

Mamy nadzieję, że niniejsze opracowanie stanie się cennym narzędziem w rękach specjalistów, przyczyniając się do poprawy opieki nad pacjentami z ostrym zespołem wieńcowym i wysokim ryzykiem krwawień.

Informacje dodatkowe o Jak leczyć pacjentów z ostrym zespołem wieńcowym i wysokim ryzykiem krwotocznym?. W gabinecie lekarza specjalisty. Kardiologia:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: 2024-11-30
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Hematologia Kardiologia

Kup książkę Jak leczyć pacjentów z ostrym zespołem wieńcowym i wysokim ryzykiem krwotocznym?. W gabinecie lekarza specjalisty. Kardiologia

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk