Jak dobrze żyć to wszechstronny poradnik dla kobiet w wieku dojrzałym. Autorka, prawniczka i nauczycielka jogi, dzieli się swoją wiedzą, doświadczeniem i osobiście sprawdzonymi receptami na dobre życie. Znajdziemy tu więc porady na temat dbania o siebie we wszelkich aspektach – od odżywiania przez rozwój duchowy po ćwiczenia fizyczne, w których ogromną rolę odgrywa joga. Dowiemy się, jak kształtować zdrowe nawyki, by móc długo cieszyć się harmonią ciała, umysłu i ducha. W książce nie zabraknie też informacji na temat szczególnego okresu w życiu kobiety, jakim jest menopauza. Autorka pokazuje, jak łagodnie przejść przez ten otwierający na zmianę i kreację czas.
Ze wstępu Autorki:
Początkowo zatytułowałam tę książkę Jak zdrowo żyć. Potem pomyślałam, że „zdrowo” to za mało, a „dobrze” to kwintesencja wszystkiego, czym chciałabym się podzielić, by zainspirować cię do choćby częściowej zmiany nawyków. A kropla drąży skałę. Takie jest też moje wieloletnie doświadczenie na drodze ku dobremu życiu. Co znaczy dla mnie dobre życie? To życie harmonijne, stabilne, a ta stabilność bierze się z zaufania do samej siebie. Dobrze żyć to patrzeć na świat przez realistyczne okulary z nastawieniem na widzenie pozytywów, tego, za co warto Wszechświatowi podziękować.
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Jak dobrze żyć. Poradnik dojrzałej kobiecości
Przeczytane:2025-02-18, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Posiadam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku,
(czytaj dalej)