Skoro sięgasz po tę książkę, to zapewne jesteś rodzicem, opiekunem, nauczycielem lub terapeutą dziecka z ADHD. Najprawdopodobniej też masz świadomość, jak bardzo wyjątkowe są te dzieci. Bo w gruncie rzeczy mają one szczególne zdolności. Wyróżniają się niezrównaną kreatywnością, wrażliwością i humorem.

Niestety dzieci z ADHD na pewnym poziomie zdają sobie sprawę ze swoich ograniczeń i mogą wchodzić w życie z negatywnym obrazem własnej osoby - a takie postrzeganie siebie nie pomaga w rozwoju. Dlatego trzeba je wzmacniać i dodawać im pewności siebie.

Kelli Miller pomoże twojemu dziecku zrozumieć, że ADHD wcale nie jest defektem czy wadą, a przy zastosowaniu odpowiednich narzędzi może okazać się atutem. Autorka proponuje 60 rozmaitych ćwiczeń, gier i zabaw służących pracy nad różnymi aspektami ADHD, od samokontroli i organizacji po wyrażanie własnych potrzeb i budowanie wiary w siebie.

Dzięki tej książce twoje dziecko:

.zrozumie, czym jest ADHD;

.pozna swoje mocne i słabe strony;

.dowie się, jak radzić sobie z trudnymi emocjami;

.pozna sposoby na skupienie uwagi, samokontrolę i podejmowanie dobrych decyzji;

.nauczy się planowania, komunikowania i wyrażania swoich potrzeb;

.uwierzy w siebie i w to, że może osiągnąć sukces.

Informacje dodatkowe o Ja i moje ADHD. 60 ćwiczeń, które pomogą dziecku w samoregulacji, koncentracji i odnoszeniu sukcesów.:

Wydawnictwo: GWP
Data wydania: 2025-02-14
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: Thriving with ADHD

Tagi: Coping with ADHD psychologia

Kup książkę Ja i moje ADHD. 60 ćwiczeń, które pomogą dziecku w samoregulacji, koncentracji i odnoszeniu sukcesów.

Kelli Miller0
Okładka ksiązki - Ja i moje ADHD. 60 ćwiczeń, które pomogą dziecku w samoregulacji, koncentracji i odnoszeniu sukcesów.

Kyle
T.M. Piro