Publikacja Ja i mój świat 3 jest skierowana do uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Podręcznik ten stanowi pomoc dla nauczycieli pracujących z uczniami w ośrodkach rewalidacyjno-wychowawczych, klasach integracyjnych, szkołach specjalnych. Opracowano go także z myślą o rodzicach osób niepełnosprawnych.

Książka pozwala na systematyczne, zaplanowane wprowadzanie treści edukacyjnych związanych z poznawaniem środowiska społeczno-przyrodniczego. Przy opracowywaniu publikacji uwzględniono potrzeby, możliwości i poziom rozwoju wszystkich uczniów. Nową umiejętnością, którą można doskonalić w trakcie pracy z podręcznikiem, jest czytanie zdań ze zrozumieniem. Materiał opracowano tak, by pomóc uczniom, którzy potrafią czytać, ale mają problem z rozumieniem przeczytanych treści. Wydanie rozszerzone zostało uzupełnione o materiał z zakresu edukacji matematycznej.

Informacje dodatkowe o Ja i mój świat 3. Podręcznik. Część 1. Wydanie rozszerzone. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap zdania:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2024-03-11
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę Ja i mój świat 3. Podręcznik. Część 1. Wydanie rozszerzone. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap zdania

Park Narodowy Ujście Warty
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Park Narodowy Ujście Warty

Kieszonkowy przewodnik z serii "Spotkania z przyrodą" przedstawia bogactwo przyrody, architekturę i historię Parku Narodowego "Ujście Warty"...

Kaczogród. Moja snów dolina i inne historie z lat 1953-1954
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Kaczogród. Moja snów dolina i inne historie z lat 1953-1954

Carl Barks (1901-2000) jest powszechnie uważany za najwybitniejszego twórcę komiksów osadzonych w uniwersum Walta Disneya, a także za legendę całego komiksowego...

Kyle
T.M. Piro