Piosenki i zabawy są jedną z części publikacji Ja i mój świat 2.

W teczce znajdują się:

zeszyt zawierający teksty piosenek, ich zapisy nutowe oraz opisy zabaw karty ze zdjęciami i obrazkami potrzebnymi do przeprowadzenia zabaw.

W komplecie znajduje się płyta CD z piosenkami w wersjach: wokalno-instrumentalnej i instrumentalnej.

Proponowane zabawy i piosenki są ściśle związane z treścią podręcznika ,,Ja i mój świat 2" i w najbardziej naturalny sposób pomogą dzieciom utrwalić zdobytą wiedzę. Rozwijają kompetencje społeczne: komunikację, nawiązywanie i podtrzymywanie relacji, szczególnie istotne w nauczaniu dzieci z autyzmem.

SPIS UTWORÓW NA PŁYCIE:

Pamiątki z wakacji Do szkoły W szkole Razem Trzy ważne słowa Jem owoce, jem warzywa To jesień, jesień jest Pokaż swój dzień Polska - mój kraj Wesoły i smutny Robimy zakupy Świąteczny song Jest zima Droga do zdrowia Moje zwierzęta Mieszkam w mieście Mamo, ja ci pomogę Przyszła wiosna Na wsi Czekamy na Wielkanoc Do lasu Podróż Przyszło lato

Informacje dodatkowe o Ja i mój świat 2. Piosenki i zabawy. Komplet. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap wyrazu:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2024-03-11
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę Ja i mój świat 2. Piosenki i zabawy. Komplet. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap wyrazu

Śladami polskich bitew ocalić od zapomnienia
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Śladami polskich bitew ocalić od zapomnienia

Pragniemy ocalić od zapomnienia rzeczy ważne dla naszej kultury narodowej, dlatego przypominamy najważniejsze bitwy w dziejach Polski; od Cedyni po bitwę...

Scenariusze przyszłości
Opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Scenariusze przyszłości

Jak będzie wyglądał świat za 50, 100, 500 lat? Czy zmienimy się bardzo przez ten czas? Jak będzie wyglądało życie naszych potomków? Tego nie wie...

Kyle
T.M. Piro