Inwestycje zagraniczne. Jak wejść na polski rynek z obcym kapitałem

Otwórz drzwi partnerom zza granicy Przewodnik inwestora -- etapy inicjowania współpracy z zagranicznym partnerem Poradnik prawny -- jak sektor publiczny w Polsce wspiera inwestycje zagraniczne Przegląd praktyk w wymianie handlowej -- od joint venture do produkcji zleconej Eksport i import, obsługa inwestycji zagranicznych czy budowanie międzynarodowej sieci franczyzowej -- współpraca z zagranicą to ogromna szansa na rozwój Twojej działalności. Jednak droga od ramowego planu do uruchomienia inwestycji jest daleka i złożona. Zatem pytanie brzmi: "Jak nawiązać relacje inwestorskie i sfinalizować wspólne przedsięwzięcie?". W tej książce znajdziesz informacje o tym, jak inicjować współpracę z partnerami zagranicznymi, czyli jakie kroki podjąć, by napływały pieniądze i zamówienia. Autorka omawia tu formy wymiany handlowej i kapitałowej z zagranicą: eksport bezpośredni i przez pośrednika, tworzenie filii i oddziałów firm zagranicznych, przedsięwzięcia oparte na private equity i venture capital, a także zachęty dla inwestorów, specjalne strefy ekonomiczne, parki przemysłowe i technologiczne, ustawę o finansowym wspieraniu inwestycji i inne akty prawne. Oprócz tego znajdziesz tu dane adresowe instytucji publicznych w Polsce udzielających inwestorom informacji i różnorakich pożyczek.

Informacje dodatkowe o Inwestycje zagraniczne. Jak wejść na polski rynek z obcym kapitałem:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: b.d
Kategoria: Ekonomia
ISBN: 83-246-0482-0

Kup książkę Inwestycje zagraniczne. Jak wejść na polski rynek z obcym kapitałem

Inwestycje zagraniczne. Jak wejść na polski rynek z obcym kapitałem - opinie o książce

Magdalena Stawicka0
Okładka ksiązki - Rozdział 6. Kierunki działań samorządów lokalnych sprzyjające podnoszeniu atrakcyjności inwestycyjnej Polski dla inwestorów zagranicznych

Bezpośrednie inwestycje zagraniczne (BIZ) są jednym z głównych czynników sprzyjających globalizacji życia gospodarczego oraz najbardziej...

Magdalena Stawicka0
Okładka ksiązki - Rozdział 5. Ocena atrakcyjności inwestowania w krajach Europy Środkowowschodniej