Intryga chodzi w szpilkach

Miłość to ryzykowna gra

Milena pracuje w laboratorium, a jej życie kręci się wokół badań i dwóch córek, które wychowuje w pojedynkę. Każdy jej dzień przebiega według precyzyjnie rozpisanego harmonogramu, a wieczory wypełnione są marzeniami o czymś więcej – czymś, do czego Milena boi się przyznać sama przed sobą.

Igor, znany celebryta i zdobywca dziennikarskiej nagrody Pulitzera, ma wszystko, co można kupić za pieniądze. Ale za fasadą sukcesu oraz szczęścia u boku Wiktorii, jego żony, kryją się samotność i niespełnione pragnienia.

Igor oraz Milena znają się od dawna. On jest od niej o kilkanaście lat starszy i wydaje się prowadzić poukładane życie. Mimo to jedna dramatyczna noc sprawia, że zaczynają się do siebie zbliżać, a prawda o ich gorących, tłumionych emocjach wychodzi na jaw.

Już wkrótce oboje zostaną zmuszeni do podjęcia trudnych decyzji. I przekonają się, że w świecie, który karmi się kłamstwem, za prawdziwe uczucie trzeba zapłacić niezwykle wysoką cenę…

Informacje dodatkowe o Intryga chodzi w szpilkach:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-01-08

Kup książkę Intryga chodzi w szpilkach

Opinie o książce - Intryga chodzi w szpilkach

Avatar użytkownika - ewelinabialogolabek__1
ewelinabialogolabek__1
Przeczytane:2025-01-08, Ocena: 5, Przeczytałam,
Miłość to naprawdę piękne uczucie, które wnosi wiele pozytywnych aspektów do naszego życia. Czasem jednak bywa i tak, że nie uświadamiamy sobie w pełni siły czy wymiary tego afektu. Zdarza się również, iż z obawy przed nieodwzajemnieniem naszych odczuć, ba nawet przed strachem, że na nie nie zasługujemy, staramy się je pogrzebać gdzieś głęboko w sobie. To właśnie przytrafiło się Milenie i Igorowi. Choć znają się od wielu lat, z powodu różnych czynników starali się zagłuszyć rosnące w nich czułość oraz namiętność do tej drugiej osoby. Jednak pod wpływem pewnego przykrego incydentu dają dojść do głosu swoim sercom... Jeśli myślicie, iż to początek ich wspólnej drogi bez kłopotów bądź przeszkód, jesteście w błędzie. Na linii do ich szczęścia może, stanąć nie tylko żona mężczyzny, ale też rodzice kobiety... Czy parze uda się pokonać wszelkie przeciwności? Czy czeka ich happy end?   Ta pozycja to romans z elementami kryminału oraz nutką erotyki. Sceny seksu nie są jednak nachalne i nie epatują wulgarnością, co jest dodatkowym plusem tej powieści. Wszelkie wydarzenia zostały przedstawione z perspektywy różnych bohaterów, co pozwala jeszcze mocniej wyniknąć w ich myśli, odczucia czy motywy postępowania. Fabuła rozwija się spokojnym, ale zawierajacym ciekawe zwroty akcji tempem. Czytelnik może śledzić rozwijającą się miłość pomiędzy głównymi postaciami, obserwować czyny osób zaangażowanych w przebieg opisywanej historii czy starać się
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak