Temat książki ma nowatorski charakter, a jego ranga w problematyce teorii ekonomii i międzynarodowych stosunków ekonomicznych jest znacząca. Teoria internacjonalizacji MSP kształtuje się dopiero - niejako na naszych oczach - a próby osadzenia jej w realiach gospodarek transformujących się mają w literaturze naukowej jedynie śladową obecność. Podjęty problem badawczy dawał więc Autorce szansę wniesienia znaczącego, twórczego wkładu w rozwój teorii ekonomii. Doktor N. Daszkiewicz wykorzystała w pełni tę szansę, a prowadzone przez nią z pasją przez kilka kolejnych lat dociekliwe badania naukowe, penetrujące dogłębnie światową literaturę przedmiotu, których wyniki przedstawia Autorka w recenzowanej książce, istotnie wzbogacają najnowszą wiedzę ekonomiczną.

Informacje dodatkowe o Internacjonalizacja małych i średnich przedsiębiorstw we współczesnej gospodarce:

Wydawnictwo: Via Medica
Data wydania: b.d
Kategoria: Ekonomia
ISBN: 83-921075-0-0

Kup książkę Internacjonalizacja małych i średnich przedsiębiorstw we współczesnej gospodarce

Internacjonalizacja małych i średnich przedsiębiorstw we współczesnej gospodarce - opinie o książce

Internacjonalizacja przedsiębiorstw działających w branżach high-tech
Nelly Daszkiewicz0
Okładka ksiązki - Internacjonalizacja przedsiębiorstw działających w branżach high-tech

Publikacja jest monografią naukową, zawierającą całościowe ujęcie procesu internacjonalizacji przedsiębiorstw z branż wysokich technologii. Autorka przedstawia...