Inspektor i Złodziejka

Inspektor Scotland Yardu, morfinista z tragiczną przeszłością, zajmujący się tropieniem irlandzkich buntowników oraz ona - złodziejka z Irlandii, uciekająca przed rosyjską tajną policją, która tropi ją aż od Petersburga. Nie powinni sobie ufać, jednak on wypuszcza ją z aresztu, a ona wciąż wraca do niego z prośbami, które mogą zrujnować mu karierę... Błędy, wyrzuty sumienia, cierpienie i miłość, czyli pasje i słabości, które pozwalają nazywać nas ludźmi, zostały zawarte na kartach Inspektora i Złodziejki - historii, rozgrywającej się u schyłku dziewiętnastego wieku w Londynie. Intrygi, sekrety i strzelaniny schodzą na drugi plan wobec zakazanego uczucia rodzącego się między błyskotliwym inspektorem a przebiegłą złodziejką, która każdego dnia odgrywa przed nim inną "rolę życia". Miłośnicy powieści historycznej osadzonej w konwencji XIX-wiecznej prozy wiktoriańskiej odnajdą w tej książce romans, tajemnicę i sensację, które z pewnością zachwycą nie tylko sympatyków seriali kostiumowych, takich jak Outlander lub Poldark, ale i amatorów dobrego kryminału w stylu Alienisty czy Ripper Street.

Informacje dodatkowe o Inspektor i Złodziejka:

Wydawnictwo: Romantyczne