Propozycja skierowana do nauczycieli, wychowawców i animatorów pracujących z przedszkolakami i uczniami klas nauczania zintegrowanego. Może być pomocą i inspiracją także dla pedagogów z wieloletnim stażem, którzy poszukują nowych, ciekawych form nauczania.

,,Inscenizacje" to zbiór 40 różnorodnych scenariuszy nie tylko na najpopularniejsze święta, ale i te, które zazwyczaj umykają naszej uwadze. Małe formy, które nie wymagają długich przygotowań, zawierają elementy muzyczne, taneczne i pantomimiczne, dzięki którym dzieci będą się świetnie bawić na próbach. Wiele z nich pozwoli małym aktorom na improwizację.

W każdym dziecku drzemie ukryty talent aktorski - wystarczy tylko dać mu rolę, postawić na scenie i... pozwolić się wykazać

Informacje dodatkowe o Inscenizacje. 40 scenariuszy przedstawień przedszkolnych i szkolnych na cały rok:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2015-03-17
Kategoria: Podręczniki

Kup książkę Inscenizacje. 40 scenariuszy przedstawień przedszkolnych i szkolnych na cały rok

Inscenizacje. 40 scenariuszy przedstawień przedszkolnych i szkolnych na cały rok - opinie o książce

Raj utracony
John Milton