Jak zaprzyjaźnić się z komputerem?

Dzieci chłoną wiedzę niezwykle szybko. Fascynujące jest obserwowanie, jak nowe rzeczy już po chwili stają się dla nich zupełnie naturalne. Jeszcze bardziej pasjonujące może być uczenie ich tego wszystkiego!

Informatyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli zajęć komputerowych w szkole podstawowej w edukacji wczesnoszkolnej (Wydanie II) pomoże Państwu wychować prawdziwych komputerowych mistrzów. Lekcje zamienią się w interesujące informatyczne wycieczki, podczas których uczniowie będą pisać na klawiaturze, posługiwać się myszą i tworzyć własne rysunki. Bezpieczna wyprawa do świata internetu zakończy się odnalezieniem potrzebnych informacji oraz założeniem własnego adresu e-mail.

Poradnik metodyczny pomoże Państwu:

zaplanować pracę oraz realizację czynności dydaktycznych; przekazać nowe wiadomości i umiejętności informatyczne poprzez zabawę z komputerem; wykorzystać ćwiczenia jako zadania do wykonania w domu bez użycia komputera; wzbogacić lekcje o dodatkowe ćwiczenia zamieszczone na płycie CD; sprawiedliwie i rozsądnie podsumować rozwój umiejętności uczniów.

Komplet podręczników oraz płyta z serii Informatyka Europejczyka pozwolą uczniom zdobywać wiedzę poprzez zabawę, a nauczycielom ułatwią przekazywanie nowego materiału w interesujący i niebanalny sposób. Helion to największe wydawnictwo informatyczne w Polsce, które teraz pomaga zgłębić tajemnice świata komputerów także naszym dzieciom.

Informacje dodatkowe o Informatyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli zajęć komputerowych w szkole podstawowej w edukacji wczesnoszkolnej (Wydanie II):

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2012-08-20
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Informatyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli zajęć komputerowych w szkole podstawowej w edukacji wczesnoszkolnej (Wydanie II)

Informatyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli zajęć komputerowych w szkole podstawowej w edukacji wczesnoszkolnej (Wydanie II) - opinie o książce

Danuta Kiałka0
Okładka ksiązki - Informatyka Europejczyka. Program nauczania informatyki w szkole podstawowej w kształceniu zintegrowanym

"Informatyka Europejczyka" to zestaw edukacyjny przygotowany przez lidera na rynku książek informatycznych. Zawiera w sobie doświadczenie wydawnicze...

Danuta Kiałka0
Okładka ksiązki - Informatyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli informatyki w szkole podstawowej w kształceniu zintegrowanym

Niezmiernie istotną sprawą jest, by dzieci od najmłodszych lat nauki uczyły się obsługiwać sprzęt i oprogramowanie komputerowe. Pakiet "Informatyka Europejczyka...