Ilustrowana Biblia młodych

Czterdzieści historii, zaczerpniętych ze Starego i Nowego Testamentu, opowiedzianych współczesnym i prostym językiem, który pozwoli młodym czytelnikom dobrze uchwycić przesłanie tekstu biblijnego. Żywą i wierną tekstowi biblijnemu opowieść dopełniają pełne dynamiki barwne ilustracje.

Informacje dodatkowe o Ilustrowana Biblia młodych:

Ilustrowana Biblia młodych - opinie o książce

Avatar użytkownika - jeke5
jeke5
Przeczytane:2016-09-11, Ocena: 5, Przeczytałam,
,,Ilustrowana Biblia młodych" opracowana przez Dawn Mueller zawiera dwadzieścia dwie historie zaczerpnięte ze Starego Testamentu i osiemnaście z Nowego Testamentu. Przeznaczona jest dla dzieci w wieku 9-15 lat, które przeczytają w niej m.in. o stworzeniu świata, wielkim potopie, wyjściu z Egiptu, dziesięciu przykazaniach, Gedeonie, Samsonie, Dawidzie i Goliacie, królu Salomonie, Eliaszu, Jonaszu i rybie, Danielu i lwach, a także o narodzinach Jezusa, chrzcie Jezusa, nauczaniu i uzdrawianiu chorych, wskrzeszeniu Łazarza, Wielkim Tygodniu, ukrzyżowaniu i śmierci Jezusa. Wszystkie historie opisane są współczesnym i prostym językiem, więc dzieci nie będą miały problemu ze zrozumieniem tekstu opartego na Biblii. Tekst uzupełniają kolorowe ilustracje autorstwa Larsa Kofoda-Frederiksena. Biblia jest starannie i estetycznie wydana: twarde okładki, bardzo dobry jakościowo papier, więc nadaje się też na prezent. Publikacja na pewno zachęci starsze dzieci do zgłębiania tajemnic Starego i Nowego Testamentu.
Kyle
T.M. Piro