Historia naturalna i moralna jedzenia

Ocena: 0 (0 głosów)
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się jedzeniem masła w wielkim poście, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra Wielkiego. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje żywności i potraw z "moralną" historią jedzenia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach i związanych z nimi zdarzeniami historycznymi.

Informacje dodatkowe o Historia naturalna i moralna jedzenia:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: b.d
Kategoria: Historyczne
ISBN: 83-88221-32-9
Liczba stron: 672

więcej

Kup książkę Historia naturalna i moralna jedzenia

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Historia naturalna i moralna jedzenia - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy