Happy detoks. Jedz. oddychaj i kochaj (siebie)

Happy detoks to inspirujące i motywujące do zmiany nawyków kompendium wiedzy o zrównoważonym stylu życia i zdrowym odżywianiu. Autorka opisuje własną metamorfozę i zachęca czytelniczki do podjęcia 10-dniowego programu oczyszczającego Happy Detoks, który łączy w sobie nowoczesne podstawy żywienia z mądrością Wschodu, a jej samej pomógł odzyskać zdrowie, spokój i doskonałe samopoczucie.

Książka jest przewodnikiem dla tych osób, które zamiast stosowania ,,diety cud", chcą się nauczyć holistycznego podejścia do zdrowego życia i żywienia. Znajduje się w niej m.in.: 50 zaskakująco prostych przepisów na potrawy z powszechnie dostępnych produktów, opis żywności, która leczy i odwraca procesy starzenia, proste ćwiczenia, techniki oddechowe i medytacje, odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w procesie oczyszczania oraz informacje jak zachować dobrą formę i odporność po detoksie.

,,Zgodnie z mądrością ajurwedy składniki z pożywienia wchłoną się i wzmocnią nasz organizm tylko wtedy, gdy przedtem go oczyścimy. Dlatego tak ważny jest detoks. Kasia Bem krok po kroku tłumaczy i pokazuje jak mądrze i zdrowo go przeprowadzić. Świetna lektura na wiosnę!"

Dorota Mirska

redaktor naczelna portalu naturalnieozdrowiu.pl

Kasia Bem

Nauczycielka jogi i medytacji. Posiada zaszczytny tytuł ,,Master of Yoga". Autorka bestsellerowych książek Happy life. Sztuka Odpuszczania, Happy uroda oraz serii DVD Happy joga. Od lat prowadzi warsztaty i wyjazdy z jogą, pisze o harmonijnym życiu w równowadze, szkoli pracowników firm, występuje na imprezach rozwojowych i w mediach jako ekspert.

Informacje dodatkowe o Happy detoks. Jedz. oddychaj i kochaj (siebie):

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-03-23
Kategoria: Poradniki

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Happy detoks. Jedz. oddychaj i kochaj (siebie)

Happy detoks. Jedz. oddychaj i kochaj (siebie) - opinie o książce

Avatar użytkownika - MagdalenaCzyta
MagdalenaCzyta
Przeczytane:2022-05-22,

W tej książce każde ćwiczenie jest dokładnie opisane, jaka pozycja za co jest odpowiedzialna i jako laik jestem w stanie sobie z nimi "poradzić", a nawet mi się to zaczęło podobać.

Książka Kasi Bem to nie tylko joga i medytacja, ale i bardzo ciekawe kompedium wiedzy o życiu w harmonii i przewodnik jak kompleksowo i holistycznie zadbać o siebie.

Propozycja autorki to 10-dniowy program oczyszczajacy Happy Detoks.
Powiem Wam, że jest naprawdę "happy" 🙂
Przepisy są tak smakowite, że koniecznie namawiam do wypróbowania.
Dodatkowo książka jest tak pięknie wydana z ilustracjami, objaśnieniami. Cud, miód orzeszki.

Avatar użytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2022-04-25, Ocena: 5, Przeczytałem,

Książka "Happy detoks" to poradnik, który ma pomóc czytelnikowi zadbać o siebie i swoje zdrowie. Okazuje się, że zbawienny wpływ na nasz organizm ma właśnie jego oczyszczenie, czyli tak zwany detoks. Autorka w swojej książce pokazuje jak z głową go przeprowadzić. Tak naprawdę to tylko pięć, ale bardzo znaczących kroków, które doprowadzą nad do spełnienia i szczęścia.
1. Eliminacja - pożegnanie toksyn z organizmu
2. Alkalizacja - przywrócenie organizmowi odpowiedniego pH
3. Suplementacja - wspomaganie oczyszczania
4. Joga, oddech, medytacja
5. Realizacja - 10 dniowy program Happy Detoks.
Każdy z tych punktów jest szczegółowo opisany.
Jeśli chodzi o sam program Happy Detoks, to w książce jest wyszczególniona lista zakupów na dziesięć dni, które będą nam potrzebne do stworzenia potrw, które wspomogą oczyszczanie oraz poprawia masz nastrój. Do poszczególnych dni mamy przypisane różne fazy: eliminacyjną, alkalizującą, wyjścia i tak zwana monodietę. W książce znajdziemy wiele praktycznych przepisów, które z pewnością będą stosowała w życiu codziennym. Książka jest bardzo ładnie wydana i napisana przyjemnym w odbiorze językiem. Jest przejrzysta i łatwo się w niej odnaleźć.
Polecam dla osób, które mają w planie zrobienie czegoś dobrego ze swoim zdrowiem, a przy okazji sylwetką. Moja ocena to 8/10.

Happy Uroda. Piękno jest w Tobie
Kasia Bem0
Okładka ksiązki - Happy Uroda. Piękno jest w Tobie

Kasia Bem, autorka bestsellera Happy Detoks, w swojej nowej książce Happy Uroda proponuje weekendowy, tygodniowy i 21-dniowy holistyczny  program...

Happy umysł
Kasia Bem0
Okładka ksiązki - Happy umysł

Istnieje sposób na szczęśliwe życie. Możliwe jest przyciąganie korzystnych zdarzeń i okoliczności. Kasia Bem w autorskim programie Mindless, który zawiera...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk