W niewielkiej urokliwej miejscowości czuć już ducha świąt. Niestety, świątecznego nastroju nie ma Iga Młocińska, której chłopak Bartek zaginął przed paroma dniami. Ani zgłoszenie na policję, ani poszukiwania nic jednak nie dają. Przepadł jak kamień w wodę. Zrozpaczona Iga zwraca się po pomoc do jedynej osoby, która może jej pomóc – dziadka Jerzego. Starszy pan zna wszystkich i – choć sam nie jest tego do końca pewien – ma nosa do kryminalnych zagadek...
Data wydania: 2023-12-04
Czyta: Drozda Mateusz
Tytuł oryginału: Gwiazdkowy prezent
Język oryginału: Polski
Lanzarote to wspaniałe miejsce do wypoczynku. Ale nie dla kogoś, kto ucieka przed gangsterami, którzy gotowi są na wszystko. Maciej Gromski ma już dość...
Dwie nauczycielki postanawiają odpocząć w urokliwej leśniczówce koło Olsztynka. Zdeterminowane, by spędzić przyjemnie czas na zbieraniu grzybów...
Przeczytane:2023-12-23, Ocena: 5, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2023, Audiobook, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2023, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku, 52 książki 2023, 26 książek 2023, 12 książek 2023, 2023, EmpikGo,
Bardzo ciekawą czytelniczą propozycję ma dla nas Agnieszka Pruska. Stworzyła powieść pod tytułem "Gwiazdkowy prezent". Słuchałam ją pod postacią audiobooka, którego czytał Mateusz Drozda. Ten audiobook składa się z trzech części. Pierwsza część trwa zaledwie 2 h 17 minut. Tutaj czuć magię świąt.
Poznałam tutaj dziewczynę Igę, której zaginął chłopak imieniem Bartek. Dziewczyna nie wie, co ma robić. Prosi o pomoc swojego wystrzałowego stryjecznego dziadka, który nigdy nie potrafi odmówić swojej ukochanej wnusi. Dziadek Jerzy uwielbia kryminalne zagadki. Ma wspaniałego psiego przyjaciela, który wabi się Kusy.
Dziadek ma przyjaciela, który jest już na emeryturze. Jest starszym sierżantem i strasznie nudzi się na emeryturze. Czy znajomości Szańskiego przyczynią się do odnalezienia żywego Bartka?
Czy dwóch siedemdziesięciolatków poradzi sobie z tą sprawą? Co jeszcze odkryją?
Dlaczego zaginął Bartek? Czy miał coś do ukrycia?
Wciągająca historia. Akcja powoli nabiera odpowiedniego tempa. Fabuła bardzo dobrze rozplanowana. Bohaterowie idealni. Podobały mi się działania dwóch staruszków. Z tej książki dowiecie się również, co Iga ma przygotować na święta.
Warto posłuchać tego audiobooka. Oczami wyobraźni można przenieść się do ich świata i razem z nimi poszukiwać Bartka. Jego zaginięcie, to istna kryminalna zagadka.
Czy wejdziecie do świata Igi i Bartka?
Uważajcie, bo szukając chłopaka, możecie natknąć się na coś zupełnie nieoczekiwanego.