Gwiazdka pełna marzeń

POŚRÓD ZAPACHU IGLIWIA, KORZENNYCH PIERNIKÓW, BLASKU ŚWIEC I BIELI ŚNIEGU KRYJĄ SIĘ LUDZKIE MARZENIA, A ICH SPEŁNIENIE WYNAGRADZA WSZELKI TRUD. ZAPRASZAMY NA ŚWIĘTA PEŁNE MARZEŃ.

Zosia to młoda dziennikarka, która pracuje w redakcji lokalnego pisma dla kobiet. Jej rubryka skupia się na publikacji tekstów nadesłanych przez czytelników. Wraz ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia napływa coraz więcej listów. Jadwiga marzy o spędzeniu świąt z rodziną, z którą jest zwaśniona od kilku lat.

Michał wzdryga się na sam dźwięk kolędy, ponieważ ten okres w roku przypomina mu o błędach przeszłości, których do dziś sobie nie wybaczył. Ula, która mieszka w domu dziecka, marzy, by znaleźć rodziców, którzy będą ją kochać. Witkacy pragnie przed śmiercią spełnić pragnienie swojej zmarłej żony, która marzyła o małym domku w Tatrach.

ZOSIA Z KOLEI MARZY O MIŁOŚCI, KTÓRA PRZETRWA NAWET NAJWIĘKSZE PRZECIWNOŚCI LOSU.

Informacje dodatkowe o Gwiazdka pełna marzeń:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-10-06
ISBN: 9788381956536

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Kup książkę Gwiazdka pełna marzeń

Gwiazdka pełna marzeń - opinie o książce

Avatar użytkownika - jolantasatko
jolantasatko
Przeczytane:2023-12-09, Ocena: 5, Przeczytałam, 2023,
Avatar użytkownika - mamulka14
mamulka14
Przeczytane:2022-01-07, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, przeczytane, 26 książek 2022,
Jak smakuje szczęście?
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Jak smakuje szczęście?

Dwie siostry, Kinga i Milena, muszą uporać się z własnymi lękami, aby znaleźć drogę do szczęścia. Kinga po wydarzeniach z przeszłości staje się nieufna...

Miłość zwycięży wszystko
Paulina Wiśniewska0
Okładka ksiązki - Miłość zwycięży wszystko

Ada od kilku lat jest w szczęśliwym związku z Jackiem. Mężczyzna jednak otrzymuje zawodową propozycję, o której marzył od dawna i wyjeżdża. Czy związek...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;