Green Arrow Śmierć i życie Olivera Queena, tom 1

Pierwszy tom serii Green Arrow umieszczonej w realiach nowej kolekcji DC Odrodzenie.

Oliver Queen, dyrektor generalny firmy Queen Industries, jest playboyem z wyższych sfer i filantropem. Jednak nocami patroluje ulice Seattle jako Green Arrow, obrońca uciśnionych i bojownik o sprawiedliwość społeczną.

Ale jak zwalczać elitaryzm, jeśli należy się do elity? Takie pytanie musi zadać sobie Oliver, gdy zakocha się od pierwszego wejrzenia w gwieździe rocka i superbohaterce Black Canary, która zakwestionuje wszystkie jego przekonania dotyczące ochrony niewinnych. Jakby tego było mało, złowroga organizacja powiązana z bliskimi mu osobami planuje obalenie finansowego imperium Olivera i zamach na jego życie. Czy pozbawiony majątku i przyjaciół Green Arrow zdoła pokonać przymierze zdrajców?

Scenariusz komiksu napisał Benjamin Percy (Nastoletni Tytani), a rysunki wykonali Otto Schmidt (Secret Wars: Korvac Saga) i Juan Ferreyra (New Suicide Squad).

Informacje dodatkowe o Green Arrow Śmierć i życie Olivera Queena, tom 1 :

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-03-10,

STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ

Największą siłą komiksów z linii Nowe DC Comics była ich świeżość. Odrzucenie znacznej części fabularnego balastu, jaki spoczywał na bohaterach przez dekady ich wydawania i danie autorom po części wolnej ręki do snucia nowych fabuł było strzałem w dziesiątkę. DC Odrodzenie kontynuuje to wszystko, idąc jednocześnie inną nieco drogą, bo przywracając stare wątki w nowy sposób. Przez zmiany wywołane we „Flashpoincie” wiele dawnych wydarzeń nie miało miejsca, a związki między bohaterami straciły na sile. To pierwsze stało się siłą napędową nowych przygód Supermana, to drugie najwyraźniej widać w „Green Arrowie”, kolejnym znakomitym tytule tej linii, w którym tytułowy bohater musi poukładać swoje życie na nowo.

Całość recenzji na moim blogu: http://ksiazkarnia.blog.pl/2017/11/03/green-arrow-1-smierc-i-zycie-olivera-queena-benjamin-percy-juan-ferreyra-otto-schmidt/

Mój złoty kucyk
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Mój złoty kucyk

Ta śliczna książka zawiera aż 590 kolorowych naklejek (w tym 60 błyszczących!), a także 40 szkiców przedstawiających sylwetki przepięknych koników do pokolorowania...

Pory roku. Box
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Pory roku. Box

O czterech porach roku dla najmłodszych czytelników Cztery kartonowe książeczki w efektownym etui. Z każdą z nich najmłodsi poznają jedną porę...

Raj utracony
John Milton