Gotuj jak Top Chef

Ocena: 6 (1 głosów)
Zostań TopChefem w swojej kuchni!

Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne?
A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć?
Oto książka dla Ciebie!

Doświadczeni kucharze – jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef” Telewizji POLSAT – proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny.

Znajdziesz tu:

- 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser,
- 15 przepisów na „ szybkie dania” – idealne, gdy zjawią się niezapowiedziani goście,
- Akademię Top Chefa, gdzie eksperci dzielą się swoim doświadczeniem.

Chcesz gotować jak Top Chef?

Ucz się od najlepszych!

Informacje dodatkowe o Gotuj jak Top Chef:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2014-09-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7515-315-6
Liczba stron: 264

więcej

Kup książkę Gotuj jak Top Chef

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Gotuj jak Top Chef - opinie o książce

Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2014-09-11, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki - 2014, Mam,
W książce znajdziemy Akademię Top Chefa, w której jurorzy programu dzielą się swoim doświadczeniem. Maciej Nowak wprowadza nas w świat gotowania i opowiada o swojej przygodzie związanej z rolą jurora programu Top Chef. Ewa Wachowicz mówi, jak ważna jest dobra organizacja i wyposażenie kuchni, jak również o gotowaniu oraz o tradycyjnych domowych wędlinach. Grzegorz Łapanowski mówi o mało znanych warzywach (takich jak topinambur, wężymord czy brukiew), a także o technikach pieczenia oraz naczyniach, na których będziemy podawać smakołyki. Joseph Seeletso opowiada o przyprawach oraz o duszeniu mięs i warzyw. W środku znajdziemy przepisy uczestników programu Top Chef (którzy dodatkowo zostali krótko scharakteryzowani): Moniki Bielik, Przemysława Błaszczyka, Agnieszki Buch, Adriana Feliksa, Pawła Kibarta, Inessy Kim, Adama Kowalewskiego, Bartłomieja Kuzianika, Piotra Lisowskiego, Sebastiana Olmy (zwycięzcy II edycji Top Chefa), Magdaleny Perszke, Szymona Sieranta, Patrycji Stefanów-Kot, Patrycji Wąsiakowskiej i Roberta Wojnarowskiego. Każdy przepis został opisany w prosty i przejrzysty sposób, gdzie potrawy przedstawiono w postaci kolejnych kroków i zaznaczono ilość porcji. Jeśli przepis tego wymaga, dodatkowo umieszczono rady chefa. Dodatkowym plusem są zdjęcia jurorów i uczestników (na starcie jak i każdego z osobna). Bardzo ładne wydanie książki w twardej oprawie. Zdjęcia potraw aż się proszą o ugotowanie i skosztowanie! Książka w sam raz dla wszystkich pasjonatów gotowania i miłośników programu Top Chef.
Link do opinii
Inne książki autora
Receptury z domowej spiżarni
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Receptury z domowej spiżarni

 Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi...

Poznaję kolory
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Poznaję kolory

Książeczka uczy małego czytelnika nazw kolorów poprzez skojarzenia obrazka z nazwą podaną obok....

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy