reklama

Gotuj jak Top Chef

Ocena: 6 (1 głosów)
Zostań TopChefem w swojej kuchni!

Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne?
A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć?
Oto książka dla Ciebie!

Doświadczeni kucharze – jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef” Telewizji POLSAT – proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny.

Znajdziesz tu:

- 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser,
- 15 przepisów na „ szybkie dania” – idealne, gdy zjawią się niezapowiedziani goście,
- Akademię Top Chefa, gdzie eksperci dzielą się swoim doświadczeniem.

Chcesz gotować jak Top Chef?

Ucz się od najlepszych!

Informacje dodatkowe o Gotuj jak Top Chef:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2014-09-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7515-315-6
Liczba stron: 264

więcej

Kup książkę Gotuj jak Top Chef

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Gotuj jak Top Chef - opinie o książce

Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2014-09-11, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki - 2014, Mam,
W książce znajdziemy Akademię Top Chefa, w której jurorzy programu dzielą się swoim doświadczeniem. Maciej Nowak wprowadza nas w świat gotowania i opowiada o swojej przygodzie związanej z rolą jurora programu Top Chef. Ewa Wachowicz mówi, jak ważna jest dobra organizacja i wyposażenie kuchni, jak również o gotowaniu oraz o tradycyjnych domowych wędlinach. Grzegorz Łapanowski mówi o mało znanych warzywach (takich jak topinambur, wężymord czy brukiew), a także o technikach pieczenia oraz naczyniach, na których będziemy podawać smakołyki. Joseph Seeletso opowiada o przyprawach oraz o duszeniu mięs i warzyw. W środku znajdziemy przepisy uczestników programu Top Chef (którzy dodatkowo zostali krótko scharakteryzowani): Moniki Bielik, Przemysława Błaszczyka, Agnieszki Buch, Adriana Feliksa, Pawła Kibarta, Inessy Kim, Adama Kowalewskiego, Bartłomieja Kuzianika, Piotra Lisowskiego, Sebastiana Olmy (zwycięzcy II edycji Top Chefa), Magdaleny Perszke, Szymona Sieranta, Patrycji Stefanów-Kot, Patrycji Wąsiakowskiej i Roberta Wojnarowskiego. Każdy przepis został opisany w prosty i przejrzysty sposób, gdzie potrawy przedstawiono w postaci kolejnych kroków i zaznaczono ilość porcji. Jeśli przepis tego wymaga, dodatkowo umieszczono rady chefa. Dodatkowym plusem są zdjęcia jurorów i uczestników (na starcie jak i każdego z osobna). Bardzo ładne wydanie książki w twardej oprawie. Zdjęcia potraw aż się proszą o ugotowanie i skosztowanie! Książka w sam raz dla wszystkich pasjonatów gotowania i miłośników programu Top Chef.
Link do opinii
Inne książki autora
Bystrzaki do dzieła. Połącz kropki. Pokoloruj obrazki
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Bystrzaki do dzieła. Połącz kropki. Pokoloruj obrazki

Kolejne zeszyty z serii Bystrzaki do dzieła! Pokonywanie labiryntów i docieranie do celu oraz łączenie kropek po to, żeby powstał obrazek, to jedne...

BLOK ARTYSTY. Artystyczne Inspiracje
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - BLOK ARTYSTY. Artystyczne Inspiracje

Rozwiń swoją kreatywność!                          ...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Pies
Anna Wasiak
Pies
Cienie. Po prostu magia
Katarzyna Rygiel
Cienie. Po prostu magia
Suplementy siostry Flory
Stanisław Syc
Suplementy siostry Flory
Lato drugich szans
Dagmara Zielant-Woś
Lato drugich szans
Odpowiedź Hiobowi
Carl Gustav Jung
Odpowiedź Hiobowi
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Dolina Marzeń. Przeszłość
Katarzyna Grochowska
Dolina Marzeń. Przeszłość
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy